Krokante havermoutkoeken

Havermoutkoeken om je vingers bij af te likken! Deze krokante koeken zijn heel makkelijk om te maken. Ideaal als pauzekoek voor de kids of als tussendoortje voor jezelf! Glutenvrij én plantaardig, hoe fijn is dat?!

Gezonde krokante havermoutkoeken zonder banaan!

De meeste gezondere havermoutkoeken worden tegenwoordig gemaakt op basis van banaan. Lekker, maar ik wilde iets anders. Na een aantal experimenten in de keuken kwam dit recept als winnaar uit de bus! Deze krokante havermoutkoeken zijn  eenvoudig om te maken en vormen gelijk een prima basis om mee te variëren. Bijvoorbeeld door stukjes chocolade, pindakaas of gedroogd fruit toe te voegen. Net hoe jij ze het allerlekkerst vindt.

Door de havermout te combineren met tijgernotenmeel (amandelmeel of hazelnootmeel kan ook prima) ontstaat spontaan een overheerlijke basis. Je zal zien dat je na zo’n koek zonder energie de ochtend door zal komen. Een top idee voor de mensen die op zoek zijn naar een alternatief voor de welbekende Liga’s, Oaties én Sultana’s! 

Ben je er klaar voor? Daar gaan we dan!

Glutenvrij, tarwevrij én plantaardig genieten!

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Oven
  • Mengkom
  • Spatel

Ingrediënten:

Voor 5 koeken

*Heb je geen tijgernotenmeel in huis? Vervang dit dan door amandel- of hazelnootmeel.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de havermout, tijgernotenmeel, bakpoeder, rozijnen, zeezout en de speculaaskruiden in een mengkom. Verwarm de kokosolie en spatel deze samen met de ahornsiroop en de amandelmelk door de ingrediënten.
  3. Kneed de ingrediënten door elkaar zodat er een samenhangend deeg zal ontstaan. Maak 6 a 6 bolletjes van het deeg en plaats deze op de bakplaat. Schuif de bakplaat de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 16 a 20 minuten. Houd de koeken wel in de gaten, iedere oven werkt tenslotte verschillend.
  4. Laat de krokante havermoutkoeken afkoelen buiten de oven voordat je ze serveert. Ze zijn zo ontzettend lekker dat je ze gewoon niet kunt laten liggen! Bewaar de koeken in een afgesloten trommel, dan blijven ze vers.

Ga je deze koeken maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Alternatieve titel

Delen:


4 reacties op “Krokante havermoutkoeken

  1. hoi hoi, heerlijk recept. maar kun je de amandelmelk ook vervangen voor sinaasappelsap ? het lijkt mij dat het er maar om gaat dat er iets van vocht in zit ?

  2. Hoi,
    Bedankt voor jouw super recept en. Ik heb geen kokosolie en amandelmelk kan ik er iets anders voor in de plaats gebruiken?
    Alvast bedankt😊

Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.