Glutenvrije advocaat cheesecake met een chocolade bodem

Glutenvrije advocaat cheesecake

Een fluweelzachte glutenvrije advocaat cheesecake met een vleugje chocolade. Advocaat is misschien ouderwets, maar in deze cheesecake in combinatie met een smeuïge chocolade bodem vooral ontzettend lekker! Als ik aan advocaat denk, denk ik aan mijn oma. Ik zie haar nog zo zitten met haar glaasje advocaat met een flinke toef slagroom. Mooie herinneringen waar ik met een glimlach op terug kijk. Vandaag blazen we deze Old School lekkernij nieuw leven in!

Een glutenvrije advocaat cheesecake waar je u tegen zegt! De smaak van advocaat vind ik soms nogal hard. Doordat je in deze taart de advocaat mengt met de  en niet puur gebruikt proef je het gele goedje maar heel subtiel en is de smaak van advocaat niet overheersend aanwezig. Een feestelijke verrassing met een knipoog naar oma’s favoriete genietmomentje!

Wist je trouwens dat je advocaat zonder suiker gemakkelijk zelf kunt maken? Check DEZE blog even!

Glutenvrij én lactosevrij genieten maar!

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij

#Benodigdheden:

  • Springvorm 18 cm
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Spatel
  • Oven

Recept:

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 75 g pecannoten
  • 100 g Medjoul dadels (of 10 kleine zachte dadels)
  • 75 g glutenvrije havermout
  • 20 g rauwe cacao
  • Snufje zeezout
  • 1 tl kaneel

Voor de vulling:

  • 200 g advocaat
  • 400 g kokosyoghurt of (de niet lactosevrije optie) ricotta
  • 25 g arrowroot of maïzena
  • 3 el ahornsiroop
  • 1 tl vanille-extract

Voor de topping:

  • 50 g pure chocolade

Aan de slag!

  1. Maal de noten tot een grof meel in de keukenmachine.
  2. Ontpit de dadels en voeg ze samen met de havermout, cacao, zeezout en kaneel toe aan het notenmeel en mix fijn. Voeg eventueel een scheutje water toe. Het deeg is klaar als het zich tot een bal vormt in de keukenmachine, voeg nog wat water toe zolang dat nodig is.
  3. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie.
  4. Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm, gebruik eventueel de bolle kant van een koude lepel om het deeg mooi te verspreiden.
  5. Ga vervolgens aan de slag met het maken van de vulling. Mix alle ingrediënten voor de vulling door elkaar.
  6. Schenk dit over de chocolade bodem.
  7. Zet een bak(je) water helemaal onderin de oven. Door de stoom wordt de bovenkant van de cheesecake egaal en zal minder snel breken.
  8. Zet de springvorm in het midden van de oven en bak deze in circa 60-70 minuten goudbruin. Schakel de oven zo’n 15 minuten voor het einde van de baktijd uit, en laat de cheesecake nagaren in de oven terwijl de ovendeur op een kiertje staat.
  9. Neem de cheesecake na 15 minuten uit de oven en laat hem op een taartrooster volledig afkoelen.
  10. Schuif de cheesecake de koelkast in voor een schoonheidsslaapje van zo’n 3 uur (liefst een nacht), dan komen de smaken het beste tot hun recht.
  11. Hak de pure chocolade grof en verdeel dit over de glutenvrije advocaat cheesecake.

Tip! Serveer de taart met een toef (kokos)slagroom!

Ga je deze glutenvrije advocaat cheesecake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Alternatieve titel

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.