Gezonde donuts van pompoen en een vleugje Pumpkin Spice

Gezonde donuts met pompoen en Pumpkin Spice

Gezonde donuts als ontbijt, tussendoortje of dessert? Yes, met dit recept voor smeuïge donuts zijn donuts niet langer een guilty pleasure maar een gezonde traktatie! Met een beetje creativiteit en een kwartiertje geduld staan deze gezonde donuts met pompoen en Pumpkin Spice geniet je vandaag nog van deze rakkers! Glutenvrij, lactosevrij én zonder geraffineerde suikers!

Dat de fluweelzachte pompoenpuree het zo goed zou doen in dit recept voor gezonde donuts had ik niet verwacht. Deze gezonde donuts van pompoen en een vleugje Pumpkin Spice zijn fantastisch!

Smeuïge donuts gemaakt van pompoen met een aromatische twist van Pumpkin Spice!

De afgelopen twee maanden heb ik geregeld met stoom uit mijn oren donuts uit de gietijzeren donutvorm staan schrapen omdat de donuts niet los wilden komen van de vorm. Balen! Ik was er even klaar mee. Uiteindelijk vond ik DEZE siliconen siliconen donutvorm waardoor donuts maken weer een feestje is! Deze siliconen bakvormen zijn van goede kwaliteit en BPA vrij!

KORTINGSCODE: Bestel de donutvormen in DEZE webshop en krijg 1,50 euro korting! Vul Mado18 in voordat je gaat afrekenen. 

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij

#Benodigdheden:

  • Mengkom
  • Spatel
  • Donutvorm
  • Oven
  • Blender of keukenmachine

Ingrediënten:

Voor het beslag van 6 stuks:

  • 75 g glutenvrij havermeel
  • 50 g amandelmeel
  • 20 g kokosrasp
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl Pumpkin Spice
  • 1 tl Ceylon kaneel
  • 200 g pompoenpuree*
  • 2 eieren**
  • 7 verse zachte dadels
  • 1 el ahornsiroop
  • 30 g kokosolie (gesmolten)

Voor de topping:

  • 150 g dikke kokosyoghurt –bijvoorbeeld Abbot Kinney’s of AH eigen merk
  • 30 g pistachenoten- grof gehakt

*Kook 200 g pompoenblokjes in zo’n 10 minuten boterzacht. Giet het kookwater af en pureer de pompoen met een staafmixer tot een fluweelzachte puree.

**Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 2 el gebroken lijnzaad geweekt in 5 el warm water. Laat dit mengsel zo’n 10 minuten staan en spatel dit door het beslag.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de donutvormpjes in met wat kokosolie.
  2. Roer alle droge ingrediënten in een grote mengkom door elkaar.
  3. Ontpit de zachte dadels en maak deze samen met eieren, pompoenpuree, ahornsiroop en kokosolie fijn met een foodprocessor of keukenmachine totdat er een glad beslag ontstaat.
  4. Spatel dit smaakvolle beslag door de droge ingrediënten totdat er geen klontjes meer te zien zijn.
  5. Verdeel het beslag over de donutvorm. Bak de donuts 12 a 15 minuten goudbruin en haal de donutvorm uit de oven en laat de donuts afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
  6. Plaats de donuts op een bakpapier en top garneer ze met kokosyoghurt en gehakte pistachenoten om het feest compleet te maken/
  7. Serveer de donuts met een glimlach en geniet!

Ga je deze gezonde donuts met pompoen en Pumkin Spice maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Alternatieve titel
Alternatieve titel

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.