Aardbeienkwarktaart met een browniebodem

Een gezonde glutenvrije aardbeienkwarktaart met een browniebodem, beter kan het eigenlijk niet worden. Een smeuïge bodem, vol van smaak gevolgd door een frisse kwarklaag waarop de aardbeien schitteren bedekt door een krakend laagje pure chocolade. Je zou niet denken dat er 200 gram groente is verwerkt in de taart. Hierdoor is de taart ook nog eens heel voedzaam! Glutenvrij, lactosevrij, zonder geraffineerde suikers. Je kunt het recept in een handomdraai veganizen! Lees je mee?

De lieve Colette maakte deze prachtige creatie speciaal voor haar kinderen die dol zijn op haar taarten. De aardbeienkwarktaart met een browniebodem is heel eenvoudig te maken door iedereen. Ideaal als ontbijt, tussendoortje of als toetje!

Durf te variëren met de topping, je kunt gerust kiezen voor mango, blauwe bessen of voor gebakken appeltjes. Hmmm, ik krijg spontaan zin om aan de slag te gaan!

Zit je er klaar voor? Hier komt het recept! Wedden dat de kids ook mee zullen genieten! Win-winsituatie!

Recept

Wat heb je nodig:

  • Springvorm 18 of 20 cm
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Spatel

Voor de bodem:

  • 200 g courgette
  • 50 g glutenvrij havermeel
  • 25 g boekweitmeel
  • 15 g amandelmeel
  • 25 a 40 g ahornsiroop
  • 2 eieren*
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 25 g cacao
  • Snufje zout

*Eivrij of vegan? Vervang de eieren door een rijpe banaan.

Voor de vulling:

  • 600 g (lactosevrije) kwark of stevige kokosyoghurt
  • 60 g ahornsiroop
  • 10 g amandel- of vanille-extract
  • 6 gelatine bladen of 3 g agar agar

Voor de topping:

  • Aardbeien
  • 20 g pure chocolade

Aan de slag!

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Snijd de courgette in stukken. Doe de courgette, ahornsiroop en eieren in een blender en mix dit fijn dat een mooi egaal beslag.
  3. Schenk het mengsel in een mengkom en voeg hier de melen, kruiden ,bakpoeder en zout aan toe en roer dit goed door elkaar.
  4. Schep dit beslag in de met bakpapier bekleedde springvorm en bak de bodem af in ongeveer 20 a 25 minuten.
  5. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Mix de kwark met ahornsiroop en amandel-extract ongeveer 5 min met een mixer of keukenmachine luchtig.
  6. Gebruik je gelatine? Laat de blaadjes weken in koud water. Knijp de blaadjes gelatine uit zodra deze week geworden zijn en verwarm ze al roerende in een pannetjes met enkele eetlepels water. Voeg vervolgens enkele eetlepels van het yoghurtmengsel toe en roer dit weer goed door elkaar. Schenk vervolgens de rest van de yoghurt bij het mengsel en ga door naar stap 8.
  7. Gebruik je agar agar? Breng de agar agar samen met een scheut water al roerende aan de kook, voeg al roerende het yoghurtmengsel toe en laat het mengsel zo’n 2 minuten zachtjes doorkoken. Haal het pannetje van het vuur.
  8. Haal de bodem uit oven en laat even afkoelen.
  9. Giet de kwarkvulling op de bodem en zet de taart voor minimaal 3 uur in de koelkast .
  10. Smelt de chocolade au bain-marie en dompel de aardbeien voor de helft in de chocolade en versier hier de taart mee.
  11. Laat de chocolade uitharden en daarna kan het genieten beginnen!

Liefs Co (lette )

Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Bezoek dan haar nieuwe website én Instagram!

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.