Glutenvrije Cookie Dough Pie

Glutenvrije Cookie Dough Pie

Snoepen van koekjesdeeg, wie herinnert het zich nou niet van vroeger? Jeugdsentiment! Met een grote glimlach denk ik terug aan vroeger, de tijd dat mijn oma koekjesdeeg maakte voor de lekkerste koekjes ooit! Combineer een luchtige gezondere vanille-chocolade cake met zelfgemaakt koekjesdeeg en er ontstaat spontaan en wel heel bijzondere creatie. Deze Glutenvrije Cookie Dough Pie is dan ook een aanrader voor iedereen die deze gezondere rakker kan waarderen! 

Bonen verwerkt tot een cake. Het klinkt gek maar het bestaat! Eerder maakte ik al DEZE chocolade cake met cheesecaketopping. Ondertussen is deze cake al heel vaak gemaakt en zijn er al heel wat mensen verrast door de bijzondere maar toch smaakvolle structuur. Het is tijd voor een nieuwe creatie! Zie hier, de nieuwe favoriet! Voor deze Pie kom jij vast en zeker snel jouw bed uit! Vorig jaar maakte ik een eerste versie speciaal voor de lieve Kay. Aangezien zij dol is op koekjesdeeg! Vandaag deel ik eindelijk het verbeterde recept. 

Zit je er klaar voor? Stroop de mouwen maar op, zet de oven alvast aan. Dan kunnen we beginnen!

Glutenvrij, lactosevrij én zonder geraffineerde suikers!

Recept:

Dit gerecht is:

Alternatieve titel
Glutenvrij
Lactosevrij

#Benodigdheden:

  • Springvorm 18 cm
  • Bakpapier
  • Mengkom 
  • Spatel 
  • Keukenmachine

Ingrediënten:

Voor het basisbeslag:

  • 400 g cannellinibonen of witte bonen (250 g uitlekgewicht)
  • 50 g ahornsiroop
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 ml kokosroom
  • 75 g amandelmeel
  • 25 g cacaopoeder

Voor de cookie dough: 

  • 5 Medjoul dadels
  • 100 g glutenvrije havermout
  • 25 g kokosolie
  • 2 el pindakaas of notenpasta
  • Snufje zeezout 
  • 1 tl kaneel 

Voor de garnering:

  • 50 g pure chocolade 

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bakvorm van bakpapier.
  2. Spoel de bonen goed af onder de kraan en laat deze uitlekken. Maal de bonen samen met het zoetmiddel, de eieren, het vanille-extract, het bakpoeder en de kokosroom tot een gladde massa in de blender of keukenmachine. Voeg als laatste het amandelmeel toe. 
  3. Schenk de helft van het beslag over de bodem van de springvorm. 
  4. Mix het cacaopoeder door het overige beslag. Zodra er een egaal chocoladebeslag is ontstaan kun je deze met een lepel voorzichtig bovenop het vanillebeslag verdelen. 
  5. Schuif de springvorm de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 30 minuten.
  6. Maak ondertussen het koekjesdeeg. 
  7. Ontpit de Medjoul dadels en maak deze samen met de notenpasta, havermout, zeezout, kaneel en kokosolie fijn met een keukenmachine totdat er een egaal deeg ontstaat. Het mag niet te droog zijn.
  8. Laat de glutenvrije cookie dough pie afkoelen buiten de oven. Verkruimel het deeg over de cake en ga verder met de pure chocolade. 
  9. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Swirl de pure chocolade over de taart en serveer de parel met een glimlach!

Ga je deze taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.