No-bake cupcakes met mango, glutenvrij en lactosevrij!

No-bake cheesecake cupcakes

Met deze No-bake Cupcakes creëer je zonder al te veel moeite de zomer in huis! Een smaakvolle voedzame bodem gevolgd door een luchtige yoghurtlaag met een zoete maar frisse twist van mango. No-bake cupcakes met een charismatisch karakter! Dol op deze ontbijt gebakjes! 

Creatief bezig zijn in de keuken zonder de oven te hoeven gebruiken. Mirel weet er wel raad mee! Zij maakte dit fantastische recept zonder gluten, lactose én zonder geraffineerde suikers. Wil je er een plantaardige versie van maken? Gebruik dan agar agar in plaats van gelatine. Easy peasy!  Je maakt er 6 tegelijk dus je hebt meteen je tussendoortjes voor een paar dagen klaar. 

Ideaal om te serveren op een verjaardag of als traktatie, wedden dat je hoge ogen gooit!

Alternatieve titel

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

  • Cupcakevorm
  • Mengkom
  • Keukenmachine
  • Spatel

Ingrediënten:

Ingrediënten voor de bodem:

  • 50 g glutenvrije havermout
  • 2 el kokosrasp
  • 1/2 el Choco Loco
  • 15 kleine zachte dadels
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 4 el gevriesdroogde aardbeien

Ingrediënten voor de vulling:

Ingrediënten voor de topping:

  • Naar keuze 

Aan de slag!

  1. Vet de muffinvormpjes in met wat kokosolie zodat ze makkelijk loskomen van de vorm.
  2. Maak alle ingrediënten voor de bodempjes fijn met een keukenmachine tot een kneedbare massa. .
  3. Bekleed de bodempjes van de muffinvormpjes met het deeg. Duw dit goed aan en schuif ze de koelkast in.
  4. Laat de mango ontdooien als je diepvriesmango gebruikt of snijd de verse mango in stukjes en doe de stukjes in een kom. 
  5. Spatel hier het zoetmiddel, yoghurt en de kokosrasp doorheen en pureer alles tot een glad beslag.
  6. Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in koud water. Knijp de blaadjes uit en verwarm deze in een pannetje. Blijf ondertussen goed roeren. Zodra de blaadjes zijn opgelost kun je al roerende het yoghurtmengel toevoegen totdat er geen klontjes meer te zien zijn. Ga door naar stap 8.
  7. Gebruik je agar agar? Breng de agar agar samen met een scheut water al roerende aan de kook, voeg al roerende het yoghurtmengsel toe en laat het mengsel zo’n 2 minuten zachtjes doorkoken. Haal het pannetje van het vuur.
  8. Schenk het yoghurtmengsel over de bodempjes van de cupcakes.
  9. Schuif de cupcakes de koelkast in voor zo’n 30 minuten totdat de vulling wat steviger is geworden. Decoreer de cupcakes met vers fruit. 
  10. Laat de taartjes goed opstijven in de koelkast

Bewaartip! Bewaar de no-bake cupcakes in een afgesloten bakje in de koelkast.

Laat je inspireren door Mirel en bekijk haar Instagramaccount of haar nieuwe website eens!

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.