Glutenvrije Bagels- de lekkerste glutenvrije broodjes!

Bagels, wat heb ik deze broodjes gemist! Sinds kort heb ik een bagelbakvorm, een recept voor smaakvolle bagels kan dan natuurlijk niet uitblijven! Deze rakkers zijn smeuïg, luchtig en hebben een elastische structuur van binnen. Glutenvrij, lactosevrij, koolhydraatarm én zonder geraffineerde suikers! Gemaakt met bijzonder ingrediënten die je vast en zeker gewoon in huis hebt, maar serieus… je proeft het niet! 

Bye Bye Old School bagel

Als ik aan bagels denk, denk ik meteen aan Amerika. Maar eigenlijk is de bagel een Pools product, gemaakt door Joodse bakkers. Voordat ik wist dat coeliakie de boosdoener was van mijn darmklachten, at ik gluten. In mijn jongere jaren kon ik ontzettend genieten van een échte bagel! Wist je dat je bagels eerst onder water moet dompelen? Dit laatste hoef je alleen niet in dit recept toe te passen. Zoals veel mensen wel weten ben ik niet echt een broodbakker en heb ik zo nu en dan mijn eigen technieken om een recept te maken. Dit recept is dan ook easy peasy!

Hello OH MY PIE! Bagel!

Eerlijk is eerlijk, ik had weinig hoop op een smaakvolle broodstructuur op het moment dat ik de notenpasta, yoghurt, psylliumvezels en eieren door elkaar mixte. Het eindresultaat was verbluffend, 4 mega grote bagels stegen boven de bakvorm uit. De structuur is bijzonder fijn én de smaak is perfect! Een nootachtige smaak waarmee je volop kunt variëren. Ik voegde wat verse tijm toe waardoor er een hartige variant ontstond, voeg je wat kaneel toe dan kan het broodje prima door als zoete smaakmaker. Durf te variëren, de bagels zijn ook fantastisch met blauwe bessen, maanzaad, sesamzaad of rozemarijn én zeezout. Say yes tegen deze nieuwe favoriet!

Heb je de andere hartige creaties al geprobeerd? Wat dacht je van het hartige bloemkoolbrood, het hartige courgettebrood, de gezonde hartige taart of het eenvoudige glutenvrije brood?

Oké oké daar gaan we dan! Zet de ingrediënten alvast maar klaar én bakken maar!

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij

#Benodigdheden:

  • Bagelvorm
  • Mengkom
  • Spatel

Ingrediënten:

Voor 4 grote bagels of voor 1 brood:

  • 250 g gemengde notenpasta*
  • 4 eieren
  • 90 g stevige (lactosevrije) yoghurt**
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el psylliumvezels
  • 1/2 tl zeezout
  • 30 g pittenmix
  • Optioneel: enkele takjes tijm 

*Je kan zelf kiezen welke notenpasta je gebruikt. Pindakaas, cashewnotenpasta, hazelnootpasta, amandelpasta of gemengde notenpasta. Het is allemaal goed!

**Gebruik gerust kokosyoghurt, amandelyoghurt, lactosevrije kwark of wanneer je tegen lactose kunt Griekse yoghurt. 

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bagelvormpjes of de cakevorm in met wat kokosolie.
  2. Doe de notenpasta, eieren, yoghurt, psylliumvezels, bakpoeder en het zeezout in een mengkom.
  3. Spatel de ingrediënten goed door elkaar, gebruik eventueel een staafmixer als dit lastig gaat. 
  4. Rits de blaadjes tijm van de takjes en spatel deze als laatste door het beslag. 
  5. Vul de bagelvormpjes met het beslag en top deze af met de pittenmix. 
  6. Schuif de bagels de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 30 minuten. Maak je er één groot brood van? Bak het brood dan 10 minuten langer af zodat deze goed gaar zal worden. 
  7. Laat de bagels of het brood afkoelen buiten de oven. Beleg de donuts naar wens.
  8. Serveer de donuts met een glimlach en geniet!

Bewaartip! Bewaar de bagels in een papieren zak, dan blijven ze langer vers of vries ze in zodat je iedere dag van zo’n overheerlijk kunstwerkje kan genieten!

Ga je deze bagels maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Alternatieve titel
Alternatieve titel

Delen:


4 reacties op “Glutenvrije Bagels- de lekkerste glutenvrije broodjes!

  1. Hoi,
    Wat zijn psylliumvezels? En wanneer voeg je die toe?
    Bedankt alvast voor het interessante recept. Ik heb nu al zin om het uit te proberen!
    Groetjes Robin

Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.