Earl grey donuts met zeste van bloedsinaasappel

Gezonde donuts als ontbijt, tussendoortje of dessert? Yes, met dit recept voor smaakvolle donuts zijn donuts niet langer een guilty pleasure maar een gezonde traktatie! Met een beetje creativiteit en een half uurtje geduld staat deze betoverende creatie zo op tafel! De earl grey geeft een betoverende smaaksensatie. Probeer het eens! Glutenvrij, lactosevrij én zonder geraffineerde suikers!

OH MY PIE! X Mevrouw Cha

Thee en taart, de perfecte combinatie! Vorig jaar heb ik Linda leren kennen. Linda is oprichter en eigenaar van Mevrouw Cha. Als theesommelier heeft ze de ambitie om zoveel mogelijk Nederlanders enthousiast te krijgen voor pure kwaliteitsthee.

We besloten de krachten te bundelen en Linda verzorgde de thee tijdens mijn boekpresentaties! De smaken van de taartjes kwamen nog mooier naar voren en de thee was werkelijk voortreffelijk. Theesommelier in hart en nieren, haar thee is dan ook écht een aanrader om in huis te hebben!

Speciaal voor Vriendin ontwierp ik een tof recept mét de thee van Linda. Deze donuts met earl grey thee zijn fantastisch! Smeuïg, smaakvol én eenvoudig om te maken!

Huisgemaakte earl grey thee van Mevrouw Cha, waarbij zij gebruik heeft gemaakt van zwarte thee uit China en biologische bergamot olie uit Calabria, Italië.

Eigenlijk hield ik helemaal niet van de smaak van earl grey. Linda heeft mij verrast, de earl grey van Mevrouw Cha is anders, puur écht. Een beleving die je moet ervaren!

De oplettende tijdschriftlezer heeft het recept al kunnen spotten in de Vriendin van de eerste week van februari. Voor degene die het nog niet heeft gezien is dan hier hét recept! 

Glutenvrij, lactosevrij én zonder geraffineerde suikers!

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij

#Benodigdheden:

  • Donutvorm
  • Mengkom
  • Spatel
  • Foodprocessor 
  • Mixer

Ingrediënten:

Voor het basisbeslag:

  • 6 Medjoul dadels 
  • 3 bananen
  • 100 ml sterk getrokken Earl Grey
  • 1 el appelstroop
  • 3 eieren
  • 75 g bakbananenmeel
  • 100 g amandelmeel
  • Snufje zeezout
  • 2 tl bakpoeder
  • 1½ el speculaaskruiden
  • 1 el Ceylonkaneel

Voor de topping:

  • 200 g kokosygoghurt
  • 1 el pistachenoten
  • 1 bloedsinaasappel

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Vet de donutvormpjes in met wat kokosolie. Ontpit de Medjoul dadels en pureer deze samen met de bananen, Earl Grey theen en de appelstroop met een foodprocessor tot moes.
  3. Mix de eieren ondertussen luchtig in zo’n 5 minuten.
  4. Spatel de bananenmoes hier vervolgens doorheen. Voeg de droge ingrediënten toe, en spatel het geheel goed door elkaar totdat alle ingrediënten volledig zijn opgenomen.
  5. Verdeel het beslag met een lepel over de donutvompjes en schuif deze de oven in voor zo’n 20 minuten. 
  6. Laat de donuts afkoelen buiten de oven voordat je deze uit de vormpjes drukt. 
  7. Verdeel de kokosyoghurt over de afgekoelde donuts.
  8. Hak de pistachenoten grof en rasp de bloedsinaasppel. 
  9. Verdeel de pistachenotenkruim en de bloedsinaasappel zeste over de donuts voor een bite én een kleurrijk plaatje!
  10. Serveer ze met een glimlach en geniet!

Ga je deze donuts maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Alternatieve titel

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.