Een lange tijd stond een high tea in samenwerking met Cosy Coffee Bar op mijn bucketlist. Op 21 februari was het dan zover! De eerste Cosy & Oh My Pie! High Tea. Stel je voor! Prachtig gedekte tafels, een overvloed aan hartige hapjes én zoete Oh My Pie! creaties. Smaakvol en onbezorgd genieten voor iedereen, want de high tea was volledig glutenvrij, vegan én zonder geraffineerde suikers! Deze mooie middag is uiteraard vast gelegd op beeld door Yara. Kijk en lees mee!

Cosy Coffee Bar

Midden in de drukte van de Amsterdamse Pijp is Cosy Coffee Bar Amsterdam een oase van rust. Sinds een half jaar zijn de vitrines gevuld met te gekke Oh My Pie! taartjes. Allemaal glutenvrij, lactosevrij, vegan én gemaakt zonder geraffineerde suikers. Combineer een taartje eens met een heerlijke Oatly cappuccino of ga voor een Golden Milk, Maca latte of één van de andere gezonde verwendrankjes! Oftewel een bijzondere samenwerking waarbij wij de kwaliteiten met elkaar weten te verbinden. Een bekroning op de samenwerking is toch wel deze high tea.

De tickets vlogen als warme glutenvrije broodjes over de toonbank!

Van te voren hadden we goed uitgedacht hoe we de middag invulling wilden geven. De tickets gingen in de verkoop en deze waren dan ook snel uitverkocht! Bijzonder om te zien en te ervaren dat zoveel mensen vanuit heel Nederland wilden komen om de high tea bij te wonen. 

Sprookjes bestaan! Knijp mij even?!

Op de eerste etage ontstond spontaan een sprookjesachtig tafereel! Knijp mij even? Het was gewoon te mooi om waar te zijn! Uren lang stond ik in de keuken om de mooiste OH MY PIE! creaties op tafel te toveren. Van overheerlijke chocolade mousse tot favoriete carrot cake én prinsessentaart. Kim en het team van Cosy, hadden hard gewerkt om de aankleding te verzorgen. De kleurrijke tafels waren gedekt en overal stonden lekkere ingrediënten om zelf een theetje mee te creëren. Verse munt, sinaasappel, citroen, gember én super lekkere zakjes thee. Check de flesjes met water, munt én persoonlijke kaartjes. Aan ieder detail is gedacht!

blank
blank
blank
blank

Deze beelden zeggen wellicht meer dan 1000 woorden.

Kleurrijke taarten, boeken en bloemen. Vanaf de balustrade heb je een fantastisch uitzicht. Check de hangplanten op de achtergrond. Cosy heeft een eigen Urban Jungle, hoe tof is dat?!

blank
blank

Om 14:00 uur ging het feest van start. Gezelligheid, eindeloos thee drinken en genieten van alle lekkernijen stonden voor op. De sfeer was eigenlijk direct al heel fijn. Dat kan ook niet anders, met zulke leuke mensen! 

blank
blank

Hartige hapjes om bij weg te dromen!

Achter de schermen werd ondertussen hard gewerkt om alle hartige hapjes gereed te maken. Speciaal voor deze gelegenheid stond er een glutenvrije Cosy Sandwich op het menu. Een smaakvolle YAM! boterham kort gegrild in de oven bedekt met een frisse bietenhummus afgetopt met verse groentes en een geroosterde pittenmix. Aanradertje! 

De hartige Focaccia muffins en vegan quiche mochten er ook zijn! Alle producten vers bereid. Het leukste was toch wel dat iedereen zonder zorgen kon genieten. 

blank
blank
blank
blank

OH MY PIE! een taartenparadijs!

Yes! Daar zijn ze dan! Kleurrijke taarten in stijl geserveerd! De taarten werden live aangesneden aan tafel, heel cosy maar vooral heel gezellig! 

blank
blank
blank

Er was voldoende tijd om uitleg te geven over de hapjes. Ik kon het niet laten om ook mijn keukengeheimen prijs te geven. Genoeg informatie om mee aan de slag te gaan in de keuken! Stiekem vind ik deze dagen het allerleukste van mijn werk. Mensen in het zonnetje zetten en mijn kennis delen. Oog voor iedereen! Op naar nog heel veel meer van deze mooie dagen!

blank

De dag sloten we af met een overheerlijke koffie of Cosy specialiteit. Dat kun je wel aan de Cosy barista’s overlaten! De overige hapjes gingen mee naar huis. Op de bank nagenieten met een kopje thee en een OH MY PIE! creatie, ideaal!

blank
blank
blank

Een bijzondere middag om in te lijsten! Wie weet volgen er meerdere High Tea’s!

Baal je er nu van dat je er niet bij kon zijn? Geen punt! Bij voldoende animo en reacties plannen we een nieuwe Cosy & Oh My Pie! High Tea in! Een exclusieve mogelijkheid om onbezorgd te genieten. Stay tuned!

Liefs,

Marike & team Cosy

Fotografie: Yara Photography

blank
blank