Met het weekend voor de deur is dit Glutenvrije Italiaanse Borrelbrood een fijn vooruitzicht! Het weekend inluiden doe je natuurlijk niet alleen, met dit broodje maak je vrienden! Combineer het broodje met een soepje of gewoon wat lekkere dips in combinatie met een glaasje wijn. Ik ben fan! Vandaag leg ik uit hoe je dit broodje kunt maken. Je proeft niet eens dat het glutenvrij is. Genieten voor iedereen!

Een uniek hartig recept dat iedereen kan maken!

Tijdens het maken van het boek Bakken Zonder Tarwe combineerde ik er op los met allerlei melen en verse ingrediënten. Al snel ontstonden er wel meer dan 30 recepten die ik het liefste allemaal een plek wilde geven. Dit Italiaanse Borrelbrood redde de eindselectie helaas niet. Het recept belandde in de kast, totdat ik het weer tegenkwam. Het orginele heb ik nog iets aangepast om het nóg lekkerder te maken. Zie hier het resultaat!

Smeuïg, smaakvol én eenvoudig om te maken. Je proeft niet eens dat het broodje glutenvrij is!

Stel je voor! Een krokante korst met een smeuïge structuur van binnen. Een gevuld broodje met de smaken, geuren en kleuren van de Italiaanse keuken dat door iedereen te maken is. Wat wil een mens nog meer? Ik combineerde amandelmeel met maismeel, uiteindelijk kun je dit ook aanpassen naar andere meelsoorten. Check de suggesties in de ingrediëntenlijst! De lactosevrije kwark maakt het broodje smeuïg, je kunt ook prima gebruik maken van bloemkool- of pastinaakpuree. Hoe tof is dat?! Ben je niet zo dol op mozzarella? Wissel het eens in voor een kaassoort die je wel kan waarderen. Maak je het broodje liever vegan? Gebruik dan een vegan pesto naar smaak, net zo lekker!

Glutenvrij genieten voor iedereen!

Wil je meer informatie over glutenvrij bakken? Lees dan HIER verder!

Recept

Wat heb je nodig?

 • Springvorm 18 cm
 • Mengkom
 • Spatel
 • Mixer

Ingrediënten:

 • 100 g amandelmeel
 • 100 g maismeel (havermeel, rijstmeel of kikkererwtenmeel kan ook!)
 • 1 tl bakpoeder
 • 200 g (lactosevrije) kwark of 200 g bloemkool- of pastinaakpuree
 • 3 eieren*
 • 1 el honing
 • 1 bol buffel mozzarella**
 • 100 g zongedroogde tomaatjes (uit een pot op olie of geweekt)
 • 50 g olijven (zonder pit)
 • 2 takjes verse tijm
 • 3 trostomaatjes
 • 2 el zaden en pitten naar keuze
 • Peper en zout naar smaak
 • Olijfolie

*Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 2 el gebroken lijnzaad geweekt in 6 el warm water. Voeg als laatste 1/2 tl baking soda + een scheutje azijn toe zodat het broodje lekker luchtig zal worden.

**Lactosevrij of vegan? Vervang de mozzarella door een vegan pesto naar smaak.

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met olijfolie.
 2. Klop de eieren en de (lactosevrije) kwark los in een kom.
 3. Wel ondertussen de zongedroogde tomaatjes totdat ze zacht zijn.
 4. Doe de melen samen met de peper, zout, het zoetmiddel en het bakpoeder in een mengkom en roer hier het kwarkmengsel doorheen.
 5. Snijd de zongedroogde tomaatjes, de mozzarella en de trostomaatjes fijn. Voeg ¾ van de mozzarella, de olijven, de trostomaatjes en de zongedroogde tomaatjes toe aan het beslag en roer dit door elkaar.
 6. Schenk het gouden mengsel in de springvorm. Top het broodje af met de zadenmix en de overgebleven mozzarella.
 7. Schuif nu deze hartige bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 45 minuten.
 8. Geniet ervan met volle teugen!

Ga je dit Glutenvrije Italiaanse Borrelbroodje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

blank