Eenvoudige hartige broodjes van avocado waar je elk moment van de dag van kunt genieten.  Oh yes, ik weet het zeker, dit heerlijke brood is een blijvertje! Smeuïg, smaakvol en ook nog eens ontzettend voedzaam. Ik kan bijna niet geloven dat het glutenvrij is. Voor de mensen die ook koolhydraatarm eten is dit een perfect alternatief aangezien het hartige avocado broodjes nauwelijks koolhydraten bevatten!

Gewapend met een avocado in mijn ene hand en een mengkom in mijn andere hand ging ik op broodexpeditie!

De geur van vers gebakken brood is toch wel mijn favoriete geur, vooral in het weekend. Ik kan soms ontzettend verlangen naar een smaakvol broodje dat vers uit de oven komt rollen. Afgelopen week had ik weer zo’n dag. Ik wilde een broodje maken dus ik besloot op broodexpeditie te gaan! Toevallig had ik nog een rijpe avocado over, ik kon het niet laten om deze groene rakker te verwerken in een broodrecept. Het duurde niet lang of het hartige avocado broodje was geboren. De combinatie bleek verrassend! Smeuïg, smaakvol én ideaal als voedzame joker in te zetten! Dit wil je proberen!

Hoe te bewaren?

Je kunt het broodje eten als ontbijt of lunch met beleg of serveren op de borrelplank met lekkere dips! Bewaar het brood in de koeling of vries het in per plak verpakt.

Tip! Heb je de andere broodrecepten al gespot in de receptenindex? 

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

 • 2 Bakvormpjes 12 cm
 • Mengkom
 • Spatel
 • Mengkom
 • Staafmixer 

Ingrediënten:

Voor het beslag van 2 stuks:

*Liever geen amandelmeel? Vervang het amandelmeel door 80 g glutenvrij havermeel. Het broodje is dan alleen niet meer koolhydraatarm. 

**Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 2 el gebroken lijnzaad te weken met 6 el lauwwarm water, gebruik 50 gram extra amandelmeel tegen de vochtigheid van het broodje.

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Vet de bakvormpjes in met wat kokosolie.
 3. Ontpit de avocado en pureer de avocado tot mousse of rasp de courgette fijn. Laat de rasp goed uitlekken of dep de rasp goed droog met een schone theedoek, anders is er een kans dat jouw broodje te nat zal worden en spatel hier de eieren, het amandelmeel, bakpoeder en de gebroken lijnzaad doorheen.
 4. Hak de verse rozemarijn in kleine stukjes en spalel deze samen met de pittenmix door het beslag. 
 5. Spatel de enkele eetlepels pittenmix door het beslag. Voeg naar smaak peper en zout aan toe.
 6. Schenk het beslag in de bakvormpjes en top de broodjes af met wat pitten.
 7. Schuif de hartige Bolides de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 30 minuten.
 8. Laat de broodjes afkoelen buiten de oven en geniet ervan met volle teugen!

Ga je deze broodjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Alternatieve titel
Alternatieve titel
blank