Glutenvrije Brownie & Aardbeien Cheesecake

Een smeuïge voedzame brownie, gevolgd door een fluweelzachte cheesecakelaag en afgetopt met aardbeien. Oftewel de perfecte combinatie! De taart is ook nog eens heel voedzaam, er is pompoen in de bodem verstopt. Hoe leuk is dat?! Met deze glutenvrije brownie & aardbeien cheesecake op tafel wil iedereen een vorkje mee prikken! Zit je er klaar voor? Hier komt het recept! Glutenvrij, lactosevrij, zonder geraffineerde suikers en voor de liefhebbers ook vegan te maken!

Deze week is mijn moeder jarig en dat vieren wij vandaag. Uiteraard mag een echte Oh My Pie! niet ontbreken en al snel had zij een keuze gemaakt. Marik, ik wil de Sara’s Strawberry Cheesecake uit het OH MY PIE! boek maar mag ik er dan een brownie bodem bij en het liefst met een bite van hazelnoot én chocolade krullen on top. Jaja, deze dame heeft er oog. Met een grote glimlach en een hand prachtige ingrediënten ontstond er spontaan een parel waar je U tegen zegt! Met een vleugje magie en een grote fantasie ontstond uiteindelijk deze smaaksensatie eerste klas! Een smeuige browniebodem gemaakt van pompoen en een bite van hazelnoten gevolgd door een luchtige vanille creme met een kroon van aardbeien. Bedekt met een tapijtje van aardbeien en pure chocolade krullen voor een pittig en gewaagd karakter.

Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers vegan te maken! 

Recept

Wat heb je nodig?

Springvorm 18 a 20 cm

Ingrediënten:

Voor de bodem:

Voor de vulling:

Voor de topping:

  • 250 g aardbeien (diepvries)
  • 3 blaadjes gelatine of 2 g agar agar
  • 250 g verse aardbeien
  • rasp van een stukje sinaasappel
  • pure chocolade voor de chocoladekrullen

Aan de slag!

Voor de bodem:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet alvast de springvorm in met wat kokosolie.
2. Snijd de pompoen in stukken en kook deze ongeveer 10 minuten totdat de stukjes gaar zijn. Giet het water af en laat het oranje goud afkoelen.
3. Doe de pompoen samen met de overige ingrediënten in een keukenmachine en maak er een fluwelen beslag van.
4. Proef even of het beslag op smaak is en schenk dit smaakvolle goedje in de
bakvorm. Verdeel de hazelnoten en de chocolade over het beslag. Ze trekken vanzelf in het beslag.
5. Schuif de bolide in de oven en bak deze in zo’n 25 minuten goudbruin. Wat zal het waanzinnig lekker ruiken in huis.

Voor de vulling:

  1. Was de aardbeien en ontdoe deze van hun kroon. Halveer de aardbeien en snijd er een hartje van op de snijplank. Leg de aardbeien even aan de kant.
  2. Doe de kwark, roomkaas, zoetmiddel en vanille in een mengkom.
  3. Gebruik je gelatine? Laat de blaadjes weken in koud water. Knijp de blaadjes gelatine uit zodra deze week geworden zijn en verwarm ze al roerende in een pannetjes met enkele eetlepels water. Voeg vervolgens enkele eetlepels van het mengsel toe en roer dit weer goed door elkaar. Schenk vervolgens de rest van de yoghurt bij het mengsel en ga door naar stap 5.
  4. Gebruik je agar agar? Breng de agar agar samen met een scheut water al roerende aan de kook, voeg al roerende het mengsel toe en laat het mengsel zo’n 2 minuten zachtjes doorkoken. Haal het pannetje van het vuur.
  5. Voeg de xantangom toe en mix het goedje zo’n 5 minuten met een mixer zodat het volume toe zal nemen.
  6. Verdeel een beetje van de yoghurtmassa over de brownie.
  7. Duw een aantal aardbeien van boven naar beneden stevig tegen de rand van de springvorm zodat er geen wit tussenkomt.
  8. Vul de rust van de springvorm op met de vulling. Schuif de springvorm de koelkast in.

Voor de topping:

  1. Verwarm de aardbeien in het sinaasappelsap totdat deze zacht zijn. Pureer ze tot moes.
  2. Gebruik je gelatine? Laat de blaadjes weken in koud water. Knijp de blaadjes gelatine uit zodra deze week geworden zijn en verwarm ze al roerende in een pannetjes met enkele eetlepels water. Voeg vervolgens enkele eetlepels van het mengsel toe en roer dit weer goed door elkaar. Schenk vervolgens de rest van de yoghurt bij het mengsel en ga door naar stap 4.
  3. Gebruik je agar agar? Breng de agar agar samen met een scheut water al roerende aan de kook, voeg al roerende het mengsel toe en laat het mengsel zo’n 2 minuten zachtjes doorkoken. Haal het pannetje van het vuur.
  4. Laat deze mooie roze zee iets afkoelen en verdeel dit vervolgens voorzichtig over de taart met een lepel.
  5. Schuif de Bolide de koelkast in zodat de topping op kan stijven.
  6. Ontdoe de aardbeien van hun kroon en snijd er weer hartjes van.
  7. Maak met een kaasschaaf of chocoladekrullenmaker (3 x woordwaarde bij Scrabble) krullen van de pure chocolade en verdeel de aardbeien over de opgesteven aardbeien laag.
  8. Top de taart af met de chocoladekrullen.

Ga je deze Cheesecake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

 

Delen:


Een reactie op “Glutenvrije Brownie & Aardbeien Cheesecake

Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.