Nu de aardbeien weer verkrijgbaar zijn is het een feest om hiermee aan de slag te gaan in de keuken. Deze romige Gezonde kwarktaart met aardbeien en kokos is niet alleen heel creamy en lekker maar ook een plaatje om te zien! De smeuïge notenbodem geeft een verrassende twist, waardoor je iedere hap weer nieuwe smaken en structuren zal proeven. Yara van Home of a foodie heeft deze prachtige taart gemaakt en deelt vandaag met ons het recept. Ze laat met deze prachtige taart zien dat glutenvrij, lactosevrij én verantwoord genieten prima samen gaat!

Geef Yara een doosje verse aardbeien en er ontstaat spontaan een prachtige creatie. Met deze taart kun je prima ontbijten, ook erg lekker bij de thee of als toetje. De combinatie van amandelen en pistachenoten is erg lekker. Heb je deze niet in huis? Kies dan noten of granen naar wens. Je kan er volop mee variëren. De kokosmelk geeft een romige structuur aan de taart. Probeer het eens! De kokossmaak is subtiel aanwezig, niet overheersend waardoor de taart als snel geliefd is bij iedereen! 

Serveertip! Wil je graag een keer kleine taartjes maken? Gebruik dan muffinvormpjes en maak er kleine taartjes van!

Zit je er klaar voor? Hier komt het recept! 

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

Ingrediënten:

Voor de bodem:

 • 50 g pistachenoten (gepeld)
 • 100 g amandelen
 • 50 g ahornsiroop of maple siroop

Voor de kokoslaag:

 • 250 g kokosmelk light of normaal
 • 4 blaadjes gelatine of 2 g agar agar
 • 50 g ahornsiroop of maple siroop
 • Scheutje citroensap

Voor de aardbeienlaag:

 • 150 g aardbeien
 • 100 g kokos créme- het dikke gedeelte van een pakje volle kokosmelk
 • 50 g maple siroop of ahornsiroop
 • 3 blaadjes gelatine of 2 g agar agar

Aan de slag

 1. Bekleed de bodem van een kleine springvorm met bakpapier.
 2. Mix alle ingrediënten van de bodem tot een samenhangend geheel. Druk dit met de bolle kant van een natte lepel gelijkmatig tegen de bodem. Leg hem in de vriezer, zodra je start met de kokoslaag. 
 3. Mix de ingrediënten van de kokoslaag samen tot alles goed gemengd is.
 4. Gebruik je gelatine? Leg 4 gelatineblaadjes in een bakje koud water.Doe 2 of 3 scheppen van het mengsel in een steelpannetje en zet op laag vuur. Warm dit op, maar laat het niet koken. Laat de gelatineblaadjes uitlekken en doe in het steelpannetje tot het gesmolten is. Meng dit met de rest van het mengsel en voeg dit in de springvorm op de bodem-laag. Ga door naar stap 6.
 5. Gebruik je agar agar? Kook de agar agar in een aantal eetlepels water. Voeg het kokosmengsel al roerende toe en laat dit zo’n 2 minuten meekoken. Blijf ondertussen goed roeren. Schenk het mengsel op de bodem.
 6. Laat deze minimaal 3 uur in de vriezer stijf worden. 
 7. Ga ondertussen aan de slag met de aardbeienlaag. Mix de ingrediënten voor deze laag samen tot alles goed gemengd is. Herhaal de stappen van de gelatine, en voeg dit op de kokoslaag in de springvorm. Zet het taartje minimaal 3 uur in de koelkast, zodat de bovenste laag goed kan opstijven.  
 8. Decoreer het taartje met de aardbeien, kokosrasp en pistachenootjes voor een feestelijke look!

Ben je benieuwd naar meer inspiratie? Neem eens een kijkje op de prachtige Instagrampagina van Yara!

Alternatieve titel
blank