OntbijttaartjeS ZIJN FAVORIET! aANGEZIEN DEZE VROLIJKE RAKKER ZO GOED IN DE SMAAK VIEL, DEEL IK VANDAAG HET RECEPT VAN EEN NIEUWE CREATIE! IK GING OP KEUKENSAFARI EN ONTDEKTE NOG EEN RESTJE PINDAKAAS. hET PERFECTE INGREDIËNT OM TE GEBRUIKEN ALS BASIS VAN EEN NIEUWE CREATIE. dIT SMEUÏGE PINDAKAAS ONTBIJTTAARTJE IS DE ONTDEKKING VAN DE WEEK. jE HEBT ER HELEMAAL GEEN MEEL VOOR NODIG. ik teken ervoor! gLUTENVRIJ, LACTOSEVRIJ ÉN VOOR DE LIEFHEBBERS OOK KOOLHYDRAATARM TE MAKEN!

 Wat je al niet kan doen met een restje pindakaas!, riep één van mijn beste vriendinnen uit bij het proeven van dit overheerlijke taartje. Ze kon haast niet geloven dat dit taartje van slechts enkele ingrediënten gemaakt was. Het is toch écht zo! Ik gun jou ook dit geluk. Ik zou zeggen, aan de slag en tover gerust een toffe creatie op tafel! Je kan de yoghurt eventueel inwisselen voor 50 g appelmoes of een halve banaan om het taartje iets zoeter te maken. 

Bakken en fotograferen dat zijn de dingen die ik heel graag doe!

Afgelopen week had ik een bakdag ingepland, zo’n dag waarop ik de hele dag door de keuken dans met een vrolijk muziekje op de achtergrond. Mijn bakdagen zijn heilig, ze geven mij zoveel inspiratie waardoor ik jullie kan voorzien van fijne glutenvrije recepten. De dag na zo’n bakdag plan ik een fotografiedag om alle lekkernijen op de foto te zetten. Dit pindakaas ontbijttaartje was één van de toffe creaties die op tafel verscheen. Dit keer was het thema van de bakdag: taart en thee! Samen met Mevrouw Cha combineerde we de lekkerste theetjes met de lekkerste taartjes! Hier lezen jullie snel meer over! Mega trots ben ik op de fotografie, dit doe ik allemaal zelf. Het is zó tof om te doen! Een feestje om twee hobby’s (bakken en fotograferen) met elkaar te kunnen combineren en het allerleukste is nog dat dit tegenwoordig mijn werk is! 

Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan snel met mij mee!

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij

#Benodigdheden:

 • Springvormpje 10 a 12 cm
 • Bakpapier
 • Spatel
 • Mengkom

Ingrediënten:

Voor het beslag van 1 ontbijttaartje:

 • 45 g pindakaas of notenpasta – liefst zo puur mogelijk
 • 1 ei 
 • 1 grote el (lactosevrije of vegan) yoghurt – je kan ook 50 g banaan of appelmoes gebruiken
 • 1 tl kaneel 
 • 1/2 tl bakpoeder
 • 2 tl ahornsiroop – koolhydraatarm? Gebruik 1 el erythritol 
 • 30 g nootjes – ik heb grof gehakte amandelen en cashewnoten 

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van het springvormpje met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie. 
 2. Spatel de notenpasta, ei, yoghurt, kaneel, bakpoeder en ahornsiroop door elkaar totdat er een egaal beslag te zien is. 
 3. Proef even of het beslag op smaak is, voeg zo nodig wat extra zoetmiddel of kaneel toe. 
 4. Schenk het beslag in het springvormpje en top het beslag af met de grof gehakte noten. 
 5. Schuif de luxe bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 25 minuten. 
 6. Laat het ontbijttaartje afkoelen buiten de oven. 
 7. Serveer het taartje met een glimlach en geniet!

Ga je dit smaakvolle ontbijttaartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Alternatieve titel
Alternatieve titel
blank