Vegan frambozen ijsbonbons!

Een ijsbonbon die je smaakpapillen doet prikkelen, kraakt als je erin bijt en een bom aan smaken bevat. Dat is mijn favoriet! Deze vegan frambozen ijsbonbon heeft dat alles. Een krokant chocolade jasje gevuld met een romige cranberry vulling  gevolgd door een kleine prikkeling van de frisse frambozenjam en een krokante chocolade bodem om alle smaken net  dat extraatje te geven. De lieve talentvolle Lien zette het recept voor ons op papier! Glutenvrij én plantaardig genieten maar!

Lien gebruikte hiervoor de ‘Mauve cream cheese’ van Pa’lais. Pa’lais is een roomkaas-achtige spread die wordt gemaakt van vers gemalen biologische cashewnoten en amandelen, waardoor Pa’lais 100% natuurlijk, plantaardig en rauw is.

De bonbon is gemaakt en goedgekeurd door de oma van Lien, hoe leuk is dat! Een perfecte toevoeging voor een tea time momentje, een verfrissende ijsbonbon op warme dagen of gewoon om gezellig mee op de bank te ploffen en simpelweg van te genieten.

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

  • donutvorm
  • mengkom
  • spatel

Ingrediënten:

Frambozen jam:
• 120g frambozen (vers of bevrozen)
• 1tl chia zaadjes
• Optioneel: een mespuntje stevia

Chocolade bodem:
• 200g (7) medjoul dadels
• 2 à 3 el raw cacao (naar smaak)
• 1 el cacaonibs
• 1 el kokos flakes
• 70g hazelnoten
• 1 tl vanille-extract

Cream cheese vulling:
• 90 g kokos crème (stevige gedeelte van een blikje volle kokosmelk) 
• 125 g cream cheese*
• 2 el ahornsiroop of dadelsiroop

Chocolade laag:
• 140g donkere chocolade 85% 

* Indien je de cream cheese niet in jouw land of woonplaats kan vinden, kan je plantaardige naturel cream cheese van jouw lievelingsmerk gebruiken en hier een beetje kaneel en frambozen of kersen jam aan toevoegen.

Aan de slag

  1. Maak eerst de frambozen jam zodat deze kan afkoelen en indikken. Doe de frambozen in een pannetje en laat sudderen(met deksel op de pan) tot ze van elkaar vallen. Roer goed zodat je al een soort van jam krijg . Voeg de chiazaadjes en eventueel stevia toe en roer goed. Giet in een kommetje en zet opzij.
  2. Doe de hazelnoten in de blender en blend kort tot je stukjes hebt. Haal de hazelnoot stukjes eruit en leg even opzij. Doe de dadels, cacao, kokos en vanille extra in de processor en blend tot een crumble of tot alles goed gemengd is. Voeg de hazelnoten toe en blend kort, zodat er nog stukjes hazelnoot zichtbaar zijn.
  3. Neem een siliconen truffle/praline of reepjes vorm of een brownie bakvorm (indien bakvorm bekleed deze met bakpapier zodat je de vulling er gemakkelijk terug kan halen).
  4. Verdeel het deeg over de vormpjes en zet in de vriezer om hard te worden (15 à 20 min).
  5. Haal de vorm uit de vriezer en schep een beetje frambozenjam op de bodempjes. Plaats opnieuw in de vriezer voor zo’n 20 à 30 min of tot de frambozen jam stevig is.
  6. Maak ondertussen de cream cheese vulling. Doe alle ingrediënten in de processor of een kommetje en meng alles goed door elkaar.
  7. Verdeel de cream cheese vulling over de frambozen jam en plaats opnieuw in de vriezer tot ze
    hard zijn geworden (1,5 à 2 uur) (Indien je ze nog in kleine stukken moet snijden, haal uit de vriezer, snij in stukken en plaatsopnieuw in de vriezer terwijl je de chocolade smelt. )
  8. Smelt de chocolade au bain-Marie. Dompel elke praline in chocolade en leg eventueel een gojibes of gedroogde framboos op de praline ter versiering.
  9. Bewaar de pralines in de vriezer en haal enkele minuutjes voor eten uit de vriezer.

Volg de Instagram van Lien voor meer inspiratie!

Ga je deze overheerlijke pralines maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Alternatieve titel

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.