Glutenvrije rode bieten pizza

Een glutenvrije pizza, daar kun je mij voor wakker maken! Tegenwoordig zijn de groentebodem pizza’s helemaal hip. Helaas zijn deze rakkers in de winkel niet glutenvrij verkrijgbaar. Colette kon het niet laten om er zelf één te maken. Zie hier de glutenvrije rode bieten pizza van Colette! Voedzaam, smaakvol en kleurrijk, dit wil je proeven! Je kan volop variëren met het beleg. Ideaal! Wedden dat kinderen deze pizza ook kunnen waarderen! Zonder dat ze er erg in hebben zit er al 200 gram groente verstopt in de bodem.

Je kan de pizza natuurlijk delen maar je kan hem ook zelf op eten. Maak er meerdere tegelijkertijd. Ze zijn namelijk prima in te vriezen. Dat scheelt de volgende keer wat extra werk.

Wist je trouwens dat er veel meer hartige recepten op Oh My Pie! te vinden zijn?

Glutenvrij genieten voor iedereen! 

Recept

Je hebt nodig voor 1 pizza :

  • 200 g gekookte rode bietjes
  • 50 g glutenvrije havermout
  • 50 g boekweitmeel
  • 1 ei
  • 1 tl Italiaanse kruiden of pizzakruiden
  • Snufje zout
  • Tomatenpuree
  • Beleg wat jij lekker vind (hoeveelheid naar wens)

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix in een keukenmachine de gekookte rode bietjes fijn en voeg hier de rest van de ingrediënten bij en mix dit nog even.
  3. Smeer het beslag uit op bakpapier in een mooie ronde pizzavorm en bak de pizzabodem in 20 min af.
  4. Haal na 20 minuten de bodem van de pizza uit uit de oven en beleg je pizza met tomatenpuree en alles wat jij lekker vind en doe hem nog 10 min in de oven.
  5. Ik heb  de pizza belegd met geitenkaas, rode ui, gerookte zalm en rucola.
  6. Een lekkere combinatie met de rode bieten . Doe de rucola en de gerookte zalm er  pas op als de pizza uit de oven komt.
  7. Eet smakelijk!

Liefs Co (lette)

Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Bezoek dan haar nieuwe website én Instagram!

Ga je deze waanzinnige taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.