Glutenvrije platbroodjes die je maakt in een handomdraai, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn! Ik proefde ze voor het eerst tijdens de lancering van de OH MY BADASS PIE kruiden. De moeder van Kim, dé Kim van Green Gypsy Spices, had dit geweldige recept gemaakt en werkelijk iedereen smulde ervan! Kim en ik hebben gesmeekt om het recept te delen, zie hier de toverspreuk! Met dit fantastische recept heb jij binnen een handomdraai eenvoudige glutenvrije platbroden met een verrassend accent van de OH MY BADASS PIE kruiden! Kijk, lees én ervaar!

Het blijft een uitdaging: brood en baksels maken die glutenvrij zijn. Veelal wordt er een flinke hoeveelheid suikers, (trans)vetten en eieren bijgegooid om toch nog een soort -niet uit elkaar vallend of mega droog – geheel van te maken.
Wanneer je deze eenvoudige platbroodjes maakt is dat anders! Je hebt slechts enkele pure ingrediënten nodig om een feest op tafel te toveren!

Dit platbrood bak je in de pan als een soort “harde” pannenkoek en is heerlijk met diverse soorten dips, bij een kom soep of als hartige wrap!

Ik maak deze glutenvrije platbroodjes nu zeker 2 keer in de week. Het liefste dip ik ze in de hummus of maak ik er een platbroodje gezond van, haha. Jaja, je kan er van alles mee! Ideaal! 

De OH MY BADASS PIE kruiden geven een bijzonder accent aan deze glutenvrije platbroodjes. Heb je dit niet in huis? Laat het dan achterwege of vervang ze door kruiden die je wel in huis hebt én kan waarderen. 

Zit je er klaar voor? Daar gaan we dan! 

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

 • Mengkom
 • Koekenpan
 • Theedoek

Ingrediënten:

 • 450 g glutenvrij zelfrijzend meel + wat extra voor het bestuiven van het aanrecht
 • 2 el olie
 • 250 ml lauw water
 • 1 el gesmolten (room)boter of kokosolie
 • 2-3 tl Oh My Badass Pie kruidenmix van Green Gypsy
 • Snufje zeezout

Aan de slag

 1. Doe het glutenvrije zelfrijzende meel, het zout, de olie, kruiden en het water in een kom en kneed dit tot een stevige deegbal. Als het te nat is doe je er een beetje bloem bij of als het te droog is voeg je er voorzichtig een beetje water aan toe, totdat je de juiste substantie hebt.
 2. Smelt de boter of kokosolie in een pannetje en voeg dit toe aan de deegbal. Je gebruikt inderdaad olie én boter of kokoslie in dit recept, omdat dit een lekkerdere smaak en structuur geeft aan je platbrood.
 3. Verdeel je deeg in 4 stukken en laat dit 30-45 minuten rusten in een kom met een vochtige theedoek erover.
 4. Als de tijd voorbij is maak je 7 bollen van het deeg. Strooi wat glutenvrij bloem op jouw aanrecht en rol ze uit tot platte broodjes.
 5. Verwarm de koekenpan met een klein beetje olie en bak de glutenvrije platbroodjes in de pan gaar. Zet het vuur niet te hoog want dan worden ze niet gaar van binnen. Als er luchtbellen in de platbroodjes ontstaan dan weet je dat ze klaar zijn! Draai ze wel regelmatig om, zodat ze aan beide kanten bruin worden.

Ga jij deze glutenvrije platbroodjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Alternatieve titel
blank