Snel glutenvrij haverbrood maak je zo!

Een snel glutenvrij haverbrood zonder poespas rolt zo uit de oven! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om zo’n smaakvolle rakker op tafel te toveren. Extra lekker vanwege de sesamzaadjes on top die het brood nét dat beetje extra geven waardoor ik er geen genoeg van krijg. Het liefste met een plak oude kaas of een old school boterham met pure vlokken. Dit wil je! Ik probeerde het recept uit met mijn nieuwe tol in de keuken, namelijk de Lékué broodmaker. Vandaag deel ik mijn broodbakgeheimen én het recept! Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers plantaardig te maken!

De Lékué broodmaker: Brood maken is nog nooit zo makkelijk geweest!

Handig zo’n broodmaker! Ik ben echt fan. Al moet ik zeggen dat ik van te voren redelijk sceptisch was of deze broodbak-tool wel echt zo handig zou zijn en niet een mooie opvulling voor mijn keukenkastjes. Aangezien ik het liefste zo min mogelijk afwas creëer tijdens het bakken om de chaos nog enigszins te overzien is de Lékué broodmaker een ideale uitkomst. Een mengkom en lekvrije broodbakvorm in één. Je mengt, kneed én bakt allemaal met één ding. Het brood wordt ook nog eens heel knapperig en blijft niet plakken aan de broodvorm. Oké oké geen opvulling voor mijn keukenkastjes dus maar een aanwinst die heel veel gebruikt wordt. 

Gelukkig kun je het brood ook eenvoudig maken zonder deze handige broodmaker, dan kan jij ook direct aan de slag zonder te moeten wachten totdat de broodmaker bij jou wordt bezorgd door de pakketjesman. 😉 Wachten duurt dan ineens erg lang. 

Bakkers klaar? Bakken maar! Geen échte broodbakker? Geen nood, dit recept is te maken door iedereen. Ook de bakkers met twee linkerbakhanden. 

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij

#Benodigdheden:

Ingrediënten:

Voor 1 brood: 

*Heb je geen glutenvrij havermeel in huis of gebruik je liever een anders soort meel? Boekweitmeel leent zich hier ook prima voor!

**Eivrij of vegan? Vervang de eieren in dit geval door 2 el gebroken lijnzaad geweekt in 6 el lauwwarm water

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  2. Meng het havermeel in een kom (of de deegkom van de broodmaker) met het zout, havermout, olijfolie en de eieren. 
  3. Los de baking soda op met de azijn of het citroensap en voeg dit toe.
  4. Schenk al roerende het lauwwarme water door het mengsel en meng alles totdat er een deeg ontstaat. 
  5. Sprenkel wat olijfolie op het werkblad en kneed het deeg door tot het iets elastisch wordt en je er makkelijk een bol van kunt vormen. 
  6. Vorm het deeg tot een ovaalbrood en plaats deze in de broodbakvorm op op een met bakpapier beklede bakplaat. 
  7. Maak het broodje met de handpalmen een beetje vochtig met water, strooi het sesamzaad over het broodje. 
  8. Schuif het brood de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 30 a 35 minuten. 
  9. Het brood is gaar als het hol klinkt als je erop klopt. Laat het brood afkoelen buiten de oven. 
  10. Lekker met een plak oude kaas, hummus of een old school boterham met pure vlokken. Hmmmmm!

Ga je dit broodje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Alternatieve titel

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.