Vorige maand deed ik een poging om glutenvrije chocolade broodjes te maken. Ik was niet heel tevreden met de smaak, totdat ik het afgelopen week nog een keer probeerde en hét ultieme recept ontdekte. Voor ik het door had waren deze broodjes van tafel verdwenen. De glutenvrije chocolade broodjes zonder meel bleken een hit! Eenvoudig om te maken en ook nog eens super lekker! Ben jij benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder! Glutenvrij, lactosevrij én zonder geraffineerde suikers!

Smeuïge glutenvrije chocoladebroodjes, je kan mij hiervoor wakker maken!

De basis van het beslag is geïnspireerd op het mega populaire Pindakaas ontbijttaartje 

Dit keer gebruikte ik gemengde notenpasta en later maakte ik ze met pure hazelnootpasta. Pindakaas is ook een optie uiteraard! Kies de notenpasta die jij kan waarderen! Er zijn tegenwoordig zoveel varianten verkrijgbaar. De smaak proef je heel subtiel dus wees niet bang dat ik jou nu pindakaas broodjes heb aangesmeerd. Zelfs pindakaashaters kunnen deze broodjes waarderen!

De ronde broodjes bakvorm van Lékué lag al een tijdje klaar om mee aan de slag te gaan. Eindelijk mocht deze bakvorm dan zijn intrede maken, en hoe! Serieus dit is een bakvorm om in te lijsten. De kleine luchtgaatjes in de bodempjes zorgen ervoor dat jouw broodjes krokant van boven en onder zullen zijn én smeuïg van binnen. Je wipt ze heel eenvoudig uit de bakvorm, dus geen geplak of ellendige ervaring. Yes, ik ben fan! De oplettende beeldbuiskijker heeft al gezien dat ik deze vorm meerdere keren heb gebruikt in mijn boek Bakken zonder Tarwe. Ideaal! Heb je deze ronde broodjes bakvorm van Lékué niet in huis? Dan kun je gewoon muffinvormpjes gebruiken. 

De glutenvrije chocolade broodjes zijn de lekkerste die ik heb geproefd tot nu toe! Durf ermee te variëren! Zo geven mokkaboontjes een unieke smaak! Wil je koolhydraatarme broodjes maken? Kies dan voor een Chocolade zonder toegevoegde suikers maar op basis van erythritol of stevia. 

Zit je er klaar voor? Bakkers klaar, bakken maar!

Alternatieve titel
blank

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij

#Benodigdheden:

Ingrediënten:

Voor het beslag van 6 broodjes:

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de broodvormpjes of muffinvormpjes in met wat kokosolie. 
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de chocolade, in een mengkom en klop de ingrediënten los met een mixer of met een spatel tot een stevig beslag. 
  3. Proef even of jouw beslag op smaak is. Voeg eventueel een vleugje speculaaskruiden toe of wat extra zoetmiddel. 
  4. Hak de chocolade grof of wanneer je mokkaboontjes gebruikt, voeg deze dan toe aan het beslag. 
  5. Strooi eventueel wat sesamzaad over de broodjes heen voor wat extra pit!
  6. Verdeel het beslag over de vormpjes en schuif deze rakkers de oven in voor zo’n 25 minuten. 
  7. Laat de chocolade broodjes afkoelen buiten de oven en geniet! 

Ga je deze glutenvrije chocolade broodjes taartjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Alternatieve titel
Alternatieve titel
blank