Glutenvrije taart met bramen, yoghurt met een vleugje limoen

Bramen, taart én zon dat kan maar één ding betekenen, de zomer hangt in lucht! Om alvast in de stemming te komen deelt Melissa vandaag haar favoriete glutenvrije taart. Een smeuïge cake met een frisse kokosvulling afgetopt met een frissen bramencoulis. Oké oké, deze glutenvrije zomerse taart wil je gewoon maken! Zonder al teveel poespas maak je zelf zo’n kleurrijke verschijning. Lees snel mee en geniet! Glutenvrij en lactosevrij bakken voor iedereen!

Ben je op zoek naar meer glutenvrije taart recepten? Lees dan hier verder!

Werkelijk iedere hap is een smaaksensatie. Dat kan ik je nu al vertellen. Op het moment dat dit recept van Melissa in mijn mailbox belandde kon ik het niet laten om zelf de keuken in te duiken en deze taart te maken. Een juweeltje om te omarmen en te koesteren, je gaat het meemaken. De smeuïge bodem met een vleugje limoen combineert zonder enige moeite perfect met de romige cream cheese laag én de frisse bramencoulis. Heb je niet zoveel tijd? Snijd de taart dan niet door maar garneer de taart royaal met de cream cheese en de bramencoulis voor een feestje eerste klas! Wil je een luchtige cake? Mix dan het cakebeslag zo’n 5 minuten met een mixer. Aan jou de keuze!

Zit je er klaar voor? Hier komt het recept! Genieten geblazen voor iedereen!

Volg Melissa voor meer inspiratie op Instagram of bezoek haar nieuwe website!

 

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij

#Benodigdheden:

  • Mengkom
  • Springvorm 18 cm
  • Bakpapier
  • Spatel
  • Pannetje

Ingrediënten:

Voor de cake:

Voor de cheesecakelaag:

  • 200 g (lactosevrije ) cream cheese of (stevige)  kokosyoghurt
  • 5 el geraspte kokos

Voor de bramensaus:

  • 2 el honing
  • 150 g bramen
  • 1 tl limoensap
  • 1 el water
  • 1 el maïzena

*Bakken zonder eieren doe je zo!

Aan de slag

  1. Vermaal de havermout in een keukenmachine tot havermeel. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm met bakpapier of vet deze goed in met een likje kokosolie.
  2. Klop de eieren los in een mengkom, roer hier de yoghurt, zoetmiddel en limoenrasp doorheen
  3. Schep als laatste de havermeel hier doorheen totdat je geen klontjes meer hebt.
  4. Schenk je beslag in de springvorm en bak de cake voor 45 minuten in de voorverwarmde oven. 
  5. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de cheesecakelaag. Spatel de cream cheese of de kokosyoghurt samen met de kokosrasp door elkaar en zet het mengsel 1 uur in de koelkast. 
  6. Nu is het tijd om aan de slag te gaan met de overheerlijke bramencoulis! Doe alle ingrediënten behalve de maïzena in een pannetje en verwarm dit voor een paar minuten. Laat het mengsel even pruttelen en roer ondertussen alles goed door elkaar. 
  7. Pureer de bramen fijn met een vork of staafmixer en roer hier de maïzena door heen. Blijf goed roeren en laat het mengsel iets indikken. Blijft het mengsel te waterig voeg dan wat extra maïzena toe. 
  8. Laat de cake volledig afkoelen voordat je verder gaat met de volgende stappen. 
  9. Snijd de cake horizontaal door de midden en verdeel de kokos-cream cheese over beide snijvlakken. 
  10. Schep de helft van de afgekoelde bramencoulis op de onderste helft van de taart en plaats de andere cake helft hier bovenop. 
  11. Verdeel de overige kokos- cream cheese bovenop de taart en versier de taart met de geraspte kokos, limoenrasp en bramen.
  12. Schuif de taart de koelkast in voor zo’n 2 uur zodat deze op kan stijven.
  13. Snijd de taart in puntjes en geniet!

TIP! Doordat je geen mixer gebruikt zal je taart best wel compact worden. Dit is niet erg, want de cream cheese en de bramensaus zorgen voor een smeuïg effect.

Ga je deze taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Alternatieve titel

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.