Glutenvrij mango-citroentaartje voor iedere dag!

Wanneer je denkt aan een zomers en fris taartje dan komen de smaken mango en citroen het eerste in mij op! Een fenomenale combinatie waar je van alles mee kunt doen. Yara maakte deze prachtige glutenvrije mango-citroentaart en zij deelt vandaag het recept met ons! Eenvoudig, smaakvol én ideaal om te maken op een zomerse dag om met het hele gezin van te genieten, of gewoon lekker zelf natuurlijk. 😉 Glutenvrij én lactosevrij!

Een frisse smaaksensatie én een betoverend toetje op een zomerse dag!

Bijzonder en fris, dat is dit taartje. Nadat Yara mij haar inspirerende recept toestuurde kon ik het niet laten om deze toffe parel eens te testen. Een bodem van cashewnoten, dadels en lijnzaad klonk gewaagd maar al snel was ik overtuigd. De smaakvolle yoghurtvulling met verse mango en citroen is niet alleen lekker als tapijtje op de taartbodem maar ook ongelofelijk lekker om zo weg te lepelen. Ik heb niets gezegd! Je zou eigenlijk alvast een dubbele hoeveelheid vulling kunnen maken haha. Heb je geen cashewnoten in huis gebruik dan noten die je wel in huis hebt. Zo smaken pecannoten, walnoten of paranoten ook ongelofelijk lekker bij deze vulling. Zit je er klaar voor? Daar gaan we dan!

Heb je trouwens al gezien dat Yara een prachtige website heeft bruisend van inspiratie?

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij

#Benodigdheden:

  • Mengkom
  • Springvorm 16 a 18 cm 
  • Spatel

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 75 g cashewnoten
  • 20 g honing
  • 10 dadels- ik gebruikte zachte dadels
  • 40 g lijnzaad
  • 4 el kokosolie

Voor de mango-citroenlaag:

  • 6 gelatineblaadjes
  • 300 g bevroren mango
  • 30 g honing
  • 10 g citroensap
  • 500 g magere Franse kwark of lactosevrije kwark

Aan de slag

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en smelt de kokosolie in een pannetje of in de magnetron.
  2. Mix nu alle ingrediënten van de bodem tot een samenhangend geheel. Druk dit met de bolle kant van een natte lepel gelijkmatig tegen de bodem.
  3. Leg hem in de koelkast, zodra je verder gaat met de mango-citroenlaag.
  4. Leg 6 gelatineblaadjes in een bakje koud water. Verwarm de bevroren mango in een pannetje, samen met
    de honing en citroensap. Laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen op een laag vuur.
  5. Laat de gelatineblaadjes uitlekken en voeg het bij de warme mango. Zodra dit is opgelost, voeg je de mango samen met de kwark in een mixer en blend tot het een egaal geheel is. Voeg dit in de springvorm op de bodem, en laat het taartje 6 uur in de koelkast stijf worden.
  6. Klaar om te genieten van een overheerlijke frisse mango-citroentaart!

Wil je de taart plantaardig maken? Vervang de honing door ahornsiroop en vervang de gelatine voor 3 g agar agar en kook dit samen met de andere ingrediënten zo’n twee minuten en giet het mengsel in de vorm. 

Ben je benieuwd naar meer inspiratie? Neem eens een kijkje op de prachtige Instagrampagina van Yara!

Alternatieve titel

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.