Pruimenijs met gekaramelliseerde walnoot uit Green Yourself!

Pruimenijs met gekaramelliseerde walnoten uit Green Yourself

Pruimenijs met gekaramelliseerde walnoot, aardbei- rabarberflip, pizza pesto én de lekkerste smoothies vliegen je om de oren in het boek: Green Yourself. Een prachtig boek met meer dan 80 recepten uit de natuur gemaakt met de hogesnelheidsblender. Brenda Bas, de inspirerende auteur, heeft er een feestje van gemaakt! Ik las het boek in één adem uit en ging aan de slag in de keuken om de recepten uit te proberen. Vandaag deel ik mijn bevindingen van het boek én het recept van het pruimenijs met gekaramelliseerde walnoot. Als dat niet tof is? Zit je er klaar voor? Hier gaan we dan! 

Voordat ik Brenda leerde kennen versleet ik een blender per maand. Serieus! Nu geniet ik al meer dan twee jaar iedere dag van de hogesnelheidsblender. Brenda was mijn inspiratiebron!

Voordat ik Brenda leerde kennen, alweer zo’n twee jaar geleden, versleet ik gemiddeld een blender per maand maar wanneer ik een beetje geluk had mocht ik 7 a 8 weken van de blender genieten. Ze zagen mij al aankomen in de winkel met een kapotte blender onder mijn armen. Schaamteloos eigenlijk! Kennelijk waren deze units nooit Oh My Pie!-proof. Vooral ijsklontjes en noten konden de doorsnee blenders niet waarderen ook al zat er een extra POWER functie op. Nee, ik kan zeggen dat ik echt geen harmonieuze relatie had met de blenders die ik kocht. Zo goedkoop waren ze trouwens niet, maar het was het elke keer net niet.

Daar was Brenda! Zij maakte mij wegwijs met de Hogesnelheidsblender, liet mij zien wat je ermee kon maken door slechts enkele pure ingrediënten te gebruiken. Samen gingen we de tuin in van Landgoed Jagtlust, gaven we een workshop en hielden we altijd contact. Ondertussen groeide mijn liefde voor de Hogesnelheidsblender met de dag. Deze staat nu al meer dan twee jaar als een waar pronkstuk op mijn aanrecht en ik werk er dagelijks mee. Werkelijk alles kan deze machine trotseren!

Green Yourself; want veel meer groente, op meerdere momenten van de dag betekent een enorme winst voor je gezondheidheid. 

Je begrijpt wel dat ik ontzettend enthousiast was toen ik hoorde dat Brenda een boek uitbracht. En wat voor een boek! Green Yourself kan ik iedereen aanraden. Het boek is een plaatje om naar te kijken. Met een harde kaft, prachtig foto’s waardoor je spontaan zin krijgt om de keuken in te gaan, eenvoudige recepten en een fijn te begeleidende tekst waardoor je direct de informatie over de hogesnelheidsblender en de ingrediënten opslurpt als een spons! 

80 recepten uit de natuur, met de hogesnelheidsblender!

Een hogesnelheidsblender heeft een zeer krachtige motor en is daardoor veel effectiever dan een conventionele blender: ook het verwerken van harde ingrediënten zoals noten, pitten en knollen is mogelijk! Hierdoor is de veelzijdigheid van de te maken receptuur vele malen groter dan bij normale blenders. Bovendien zorgt de kracht en de snelheid van de blender ervoor dat je klaar bent in een paar minuten. Het meest toffe vind ik toch wel dat je warme soep kan maken met deze krachtpatser zonder vuur te gebruiken! 

De blender kun je trouwens hier bestellen en het boek kun je hier bestellen!

Uiteraard moest ik de recepten proberen. Het pruimenijs met gekaramelliseerde walnoot is mijn favoriet! Een smaaksensatie eerste klas! Dit wil je proeven!

Glutenvrij, vegan én zonder geraffineerde suikers!

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

  • Hogesnelheidsblender- Ik gebruikte mijn favoriet: Bianco di Puro
  • Spatel
  • Koekenpan
  • Bakpapier

Ingrediënten:

Voor 4 a 5 porties:

  • 20 g walnoten
  • 1 el ahornsiroop
  • 500 g pruimen- zonder pit én bevroren
  • 100 ml amandelmelk
  • 50 g amandelpasta

Aan de slag

  1. Rooster de walnoten licht in een droge koekenpan. Voeg de ahornsiroop toe. Laat de walnoten licht karamelliseren. Laat ze afkoelen op een stuk bakpapier en hak ze grof. 
  2. Doe de pruimen met de amandelmelk en de amandelpasta in de blenderkan. Kies het ijsprogramma of mix de ingrediënten in 1 minuut tot een mooi glad ijs. Voeg eventueel naar smaak nog wat ahornsiroop toe. 
  3. Roer de gekaramelliseerde walnootstukjes door het ijs en serveer het ijs direct. 

Bron: Dit is één van de overheerlijke recepten uit het boek Green Yourself van Brenda Bas.

Ga je deze  taartjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Alternatieve titel
Alternatieve titel

Delen:


Een reactie op “Pruimenijs met gekaramelliseerde walnoot uit Green Yourself!

Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.