Glutenvrij én koolhydraatarm kruidcake ontbijttaartje!

glutenvrij en koolhydraatarm kruidcake ontbijttaartje

Kun je het je voorstellen? Je schuift een overheerlijk kruidig beslag de oven in en er ontstaat een glutenvrij kruidcake ontbijttaartje! Het was een eenvoudig experiment om mijn glutenvrije ontbijtkoek of kruidkoek om te toveren tot een koolhydraatarme én glutenvrije mini versie. Een eenvoudig ontbijttaartje met een hoge aaibaarheidsfactor, wie wil hier nou niet mee ontbijten?! 

Met de kleine springvormpjes van 12 cm maak je snel en eenvoudig ontbijttaartjes die je niet eens hoeft te delen. 

Ik beken dan ik heel slecht ben in het delen van mijn eten. Ik geef graag veel weg, daar heb ik geen problemen mee, maar wanneer ik een ontbijttaartje maak waar ik mij helemaal op heb verheugd dat moet ik toch wel drie keer slikken als iemand een vorkje mee prikt. Dat is toch wel één van de redenen dat ik er meestal meerdere tegelijkertijd bak, zo is er altijd genoeg om meerdere monden te vullen. 😉 Herken je dit? Haha, of misschien is het wel gewoon een gekke eigenschap. Maar ach, er valt mee te leven. 

Een smeuïg ontbijttaartje dat je ook nog eens in kan vriezen of mee kan nemen als tussendoortje! 

De laatste tijd krijg ik veel mailtjes met vragen naar glutenvrije, koolhydraatarme recepten. Ik maakte daarom als variatie een glutenvrij ontbijttaartje zonder koolhydraten. Je kan er uiteraard voor kiezen om de Greensweet Brown te vervangen door ahornsiroop of dadelstroop, maar dan is het taartje niet meer koolhydraatarm. Kies de optie de jij kan waarderen. 🙂 

Met de code: Ohmypie ontvang je 20% korting op jouw bestelling via de site van Greensweet Stevia!

Zit je er klaar voor? Daar gaan we dan! Stroop de mouwen maar op, zet de bakvormpjes maar klaar. Hier komt jouw nieuwe favoriet!

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

  • Springvormpje 12 cm
  • Mengkom
  • Spatel

Ingrediënten:

Voor het beslag van 1 ontbijttaartje voor 1 a 2 personen

*Lees hier hoe je het ei kan vervangen om het taartje te veganizen!

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van het springvormpje met bakpapier en vet de randen in. 
  2. Doe alle ingrediënten in een mengkom en spatel dit goed door elkaar. Is het deeg te droog? Voeg dan wat plantaardig melk toe. Proef even of het deegje op smaak is. Voeg eventueel wat extra specerijen toe of zoetmiddel. Het is jouw taartje dus jouw smaak. 😉 
  3. Doe het deeg in de springvorm en duw er eventueel een ontpitte dadel in voor een karameleffect, aanrader!
  4. Schuif de springvorm de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 25 minuten. Laat het kruidcake ontbijttaartje afkoelen buiten de oven.
  5. Serveer het glutenvrije kruidcake ontbijttaartje met een glimlach en geniet!

Ga je deze glutenvrije kruidcake ontbijttaart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Alternatieve titel
Alternatieve titel
Alternatieve titel

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.