Glutenvrije chocolade koeken met hazelnoten

Combineer hazelnoten, dadels en de smaak van chocolade met elkaar en er ontstaat spontaan een feestje! Het liefste maak ik mijn glutenvrije koeken zelf, super handig als tussendoortje. Deze glutenvrije chocolade koeken met hazelnoten waren een groots succes! Top ze af met de chocoladepasta van de No Sugar Daddies en het feest is compleet! Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan snel mee! Glutenvrij én vegan zonder geraffineerde suikers. 

Heel toevallig kwam ik Jurrian en Henk-Jan tegen, oftewel de No Sugar Daddies. Twee jonge vaders die op zoek waren naar gezonder broodbeleg voor de kids.

In de meeste producten voor op brood zit vaak heel veel suiker. Omdat onze kinderen de dag het liefst beginnen met een stapel boterhammen met chocopasta, wilden we ze een gezond maar minstens zo lekker alternatief bieden.

Na héél veel proeven en testen is het de mannen gelukt: No Sugar Daddies chocopasta bevat geen toegevoegde suikers en zit boordevol gezonde en herkenbare ingrediënten zoals dadels, plantaardige olie van zonnebloempitten, hazelnoten, melk en natuurlijk veel cacao. En het belangrijkste van alles: de kinderen smullen er iedere ochtend van. Met als resultaat: elke ochtend een No Sugar Daddies chocoladesnor van oor tot oor.

De hazelnoot chocoladepasta bleek een perfecte aanvulling op mijn favoriete recept. Ik garneerde de koeken met een laagje van deze No Sugar Daddies pasta met wat hazelnootcrunch. 

Je kan de koeken uiteraard ook zonder de chocoladepasta maken, het is jouw feestje!

Ben je op zoek naar inspiratie voor smaakvolle glutenvrije koeken? Check dan DEZE pagina nog even!

 

Alternatieve titel

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Keukenmachine

Ingrediënten:

Voor 6 grote chocolade koeken

Voor het basisdeeg:

  • 100 g glutenvrije havermout
  • 100 g hazelnoten
  • 100 g zachte dadels
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el rauwe cacao
  • 2 tl Choco Loco- ik gebruikte deze van Green Gypsy Spices

Voor de garnering:

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. 
  2. Ontpit de dadels en doe alle ingrediënten voor het basisdeeg fijn met een keukenmachine. 
  3. Vorm 6 grote bollen van het deeg en duw dit iets plat met de handpalmen. 
  4. Bak de koeken zo’n 15 minuten af in de voorverwarmde oven. 
  5. Laat de koeken goed afkoelen en top ze af met de chocoladepasta en de grof gehakte hazelnoten. 
  6. Serveer de koeken met een glimlach en geniet!

Bewaartip! Bewaar de glutenvrije chocolade koeken in een afgesloten bakje in de koelkast of vries ze in, zodat je iedere dag kunt genieten als een koningin!

Ga je deze overheerlijke glutenvrije chocolade koeken met hazelnoten maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Alternatieve titel
Alternatieve titel

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.