Hoe luxe is het om met een taartje te ontbijten? Dit taartje is rijk van smaak, makkelijk en snel te maken, gezond en lekker vullend. Nu de pruimen volop verkrijgbaar zijn is het toch een feestje om er een ontbijttaartje van te maken! Binnen 10 minuten staat het taartje in de oven en heb jij de keuken weer keurig op orde! Ondertussen kun je iets anders doen terwijl het huis zich vult met de lekkerste geuren! Geniet van dit overheerlijke glutenvrije ontbijttaartje met pruimen! Deze kun je niet laten staan. Glutenvrij, lactosevrij en koolhydraatarm genieten voor iedereen!

Ontbijttaartjes blijven stiekem favoriet. Ondertussen zijn al heel veel mensen besmet met het ontbijttaartjesvirus van Oh My Pie! Eigenlijk is dat best wel tof! Vandaag voegen we er nog een seizoensfavoriet aan toe! Dit keer heb ik een basis gebruik van amandelmeel en lupinemeel (25 g en 25 g). Je kan er ook voor kiezen om het taartje volledig te maken van amandelmeel of lupinemeel. Lupinemeel is één van de meelsoorten waar ik graag mee bak in mijn bakboek Bakken zonder Tarwe. Dus als je nog niet alles weet over deze triatleet onder de meelsoorten dan is het boek écht een aanrader!

Als zoetmiddel heb ik gekozen voor de Greensweet Syrup Gold, deze bevat minder koolhydraten. Je kan er ook voor kiezen om dit te vervangen door ahornsiroop op honing.

Met de code: Ohmypie ontvang je 20% korting op jouw bestelling via de site van Greensweet Stevia!

Recept

Wat heb je nodig?

  • Springvormadvies: 10 a 12 cm
  • Mengkom
  • Spatel

Ingrediënten:

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht. Vet het springvormpje in met wat kokosolie.
  2. Roer het meel,  yoghurt, ei(vervanger), yoghurt, bakpoeder, speculaaskruiden en het zoetmiddel door elkaar totdat er een egaal beslag ontstaat.
  3. Doe het beslag in het springvormpje. Snijd de pruimen in plakjes. Duw enkele plakjes in het beslag en decoreer met de overige plakjes pruimen het taartje.
  4. Bak het taartje in 25 tot 30 minuten gaar in de oven. Haal hem niet direct uit de oven wanneer hij gaar is, laat de deur nog zo’n 5 minuten op een kier staan. Zo voorkom je dat het taartje inzakt.
  5. Wat zal jouw huis heerlijk ruiken! Dit wil je toch! Geniet ervan!

Ga je dit ontbijttaartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!