Glutenvrije custard taart met rood fruit

De dag beginnen met een puntje glutenvrije custard taart met rood fruit on top én een overheerlijke verveine thee van Mevrouw Cha, dat is nog eens genieten! De krokante korst met een vleugje Pumpkin Spice Mix voor wat extra pit, gevuld met een fluweelzachte custardvulling, dit zijn de betere combinaties. Het verse rode fruit wat ik heel toevallig nog in de koelkast had liggen maakte de taart meer dan af! 

Custard, nostalgie van vroeger! 

Als kind kon ik echt uitkijken naar het moment dat mijn moeder zelf custard maakte. Haar custard was de aller-aller lekkerste. Niet te vergelijken met een pak vla of custardpoeder uit de supermarkt. Alleen doordat ik zelf niet zo goed reageer op lactose had ik het idee voor een goede lactosevrije én smaakvolle custard even in de koelkast geparkeerd. Tot een maandje geleden!

Zelf custard maken is echt niet ingewikkeld, je moet alleen wel allert en het vuur laag houden. De basis van custard bestaat namelijk uit melk en eieren en wat gebeurt er als je eieren te veel gaat verhitten? Precies, dan krijg je scrambled eggs! Best lekker, maar niet in dit recept. 

Dol op custard maar liever een andere taart? Check dan deze lekkere tartelettes, de mini slofjes of de vegan slof met zomerfruit!

Zit je er klaar voor! Hier komt het recept van een taart die je wil proeven! 

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij

#Benodigdheden:

Ingrediënten:

Voor de taartbodem:

Voor de custard:

Voor de garnering:

  • Frambozen, rood fruit, granaatappelpitjes en alle andere fruitsoorten of topping waar jij blij van word!

Aan de slag!

  1. Als eerste gaan we aan de slag met het maken van de taartbodem. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak alle ingrediënten fijn met een keukenmachine tot een egaal deeg. Vet de springvorm in met wat kokosolie verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en bedek de rand met deeg. Schuif vervolgens de taartbodem de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 10 a 12 minuten. 
  3. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de custard. 
  4. Breng in een steelpan de kokosmelk met het zout en zoet en vanille zachtjes aan de kook.
  5. Kluts de eierdooiers met de arrowroot door elkaar. 
  6. Zodra de kokosmelk heet begint te worden, schenk je een klein beetje daarvan op de eidooiers terwijl je de eidooiers blijft doorroeren. 
  7. Schenk tot een derde van de melk op de eidooiers en zet de pan terug op het vuur.
  8. Schenk nu de eidooiers in de melk in de pan en blijf doorroeren met een garde.
  9. Blijf roeren tot de custard dik wordt. Zodra het de gewenste dikte heeft, zet je het vuur uit.
  10. Ik maakte de custard glad met een staafmixer, hierdoor verdwenen de klontjes als sneeuw voor de zon. 
  11. Schenk de custard over de taartbodem, plaats dan een plastic folie op de custard om te voorkomen dat er een vel op de custard zal komen. 
  12. Garneer de taart met vers rood fruit voordat je deze wil serveren. 
  13. Geniet van deze overheerlijke smaaksensatie! 

Ga je deze glutenvrije custard taart met rood fruit maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Alternatieve titel
Alternatieve titel

Delen:


2 reacties op “Glutenvrije custard taart met rood fruit

Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.