Glutenvrij havermout en yoghurt ontbijttaartje!

De dag beginnen met een ontbijtfeestje! Dat kun je wel aan mij over laten. Deze parel paradeerde vanmorgen spontaan over mijn ontbijtbord. De knapperige bodem van havermout, amandelmeel en een vleugje van mijn favoriete OH my badass pie kruidenmix combineert fantastisch met de frisse vulling met een accent van vanille. Afgetopt met een tapijtje van rood fruit en toefjes slagroom. Een eye-catcher, hier scoor jij punten mee! GLutenvrij, lactosevrij én vegan voor de liefhebbers!

Ontbijten als een koningin doe je zo! 

Het maken van een lekker én voedzaam ontbijtbijttaartje is niet moeilijk. Als je het eenmaal hebt geprobeerd en er handigheid in krijgt is het zelfs een verslaving! Een goede basis voor de bodem is glutenvrije havermout. Zelf gebruik ik de glutenvrije havermout van Leev. Deze is gegarandeerd glutenvrij, biologisch en voedzaam. De Oh My Badass Pie kruidenmix geeft meteen een herfsttintje aan jouw taartje en door de bodem even te bakken heb je een krokante bite! Heerlijk! De yoghurtvulling is fris en vol van smaak. De coulis van bosvruchten is dan ook de spreekwoordelijke kers op de taart! Dit wil je!

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

  • Springvorm 10 a 12 cm
  • Mengkom
  • Spatel
  • Pannetje

Ingrediënten:

Voor één taartje

Voor de bodem:

Voor de vulling:

  • 250 g kokosyoghurt of Griekse yoghurt
  • 20 g ahornsiroop of Greensweet Syrup Gold
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 blaadjes gelatine of 2 g agar agar 
  • 1 el citroenrasp 

Voor de topping: 

  • 200 g bosvruchten- ik heb hiervoor diepvriesfruit gebruikt
  • 1 el Greensweet Gelei Kristal of 1 el maizena of arrowroot + een tl ahornsiroop
  • Vers fruit naar keuze

Aan de slag

  1. Bekleed de bodem van het springvormpje met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een mengkom en kneed dit tot een soepel deegje, het kan iets kruimelen. Proef even of jouw deeg op smaak is.
  3. Verdeel het deeg over de bodem van het springvormpje met de bolle kant van een lepel, druk goed aan en schuif deze 7 minuten de oven in.
  4. Ga ondertussen aan de slag met de vulling. Roer de ingrediënten door elkaar in een mengkom. 
  5. Gebruik je gelatine? Laat de gelatine blaadjes even weken in koud water totdat deze slap en buigzaam zijn. Verwarm een paar eetlepels water in een pannetje en verwarm hier de gelatine in. Haal het pannetje van het vuur zodra de gelatine is opgelost. Voeg al roerende het yoghurtmengsel toe. Ga verder naar stap 7.
  6. Gebruik je agar agar? Kook de agar agar in een scheut water. Voeg al roerende het yoghurtmengsel toe. Laat het mengsel zo’n 2 minuten zachtjes pruttelen. Haal het pannetje van het vuur en ga door met stap 7.
  7. Wil je een luchtiger mengsel? Staafmix de substantie dan voor een paar minuten, er ontstaan belletjes in de vulling en je zal zien dat de structuur fijner zal zijn. 
  8. Schenk het mengsel over de bodem van het taartje en schuif jouw parel de koelkast in voor zo’n 2 uur.
  9. Ga vervolgens aan de slag met het maken van de topping.
  10. Verwarm de bosvruchten in een pannetje, voeg vervolgens de Greensweet Gelei Kristal toe of wanneer dit niet hebt kun je maizena of arrowroot + zoetmiddel gebruiken. Kook het mengsel even door terwijl je goed roert. Je zal zien dat het in zal dikken zodat er een coulis ontstaat. 
  11. Laat de bosvruchten coulis even afkoelen voordat je dit op het taartje drapeert. 
  12. Schuif het taartje nog even de koelkast in zodat de topping op kan stijven. Garneer het taartje met de verse aardbeien of ander rood fruit eventueel met een toef slagroom en geniet!

Bewaartip! Je kan het taartje zo’n 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Invriezen kan natuurlijk ook!

Ga je dit glutenvrije havermout-yoghurt ontbijttaartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Delen:


3 reacties op “Glutenvrij havermout en yoghurt ontbijttaartje!

  1. Hoi Marike, ik ben super fan van al jouw baksels en maak ze met plezier. Klopt in dit recept de bodem? Ik krijg er geen geheel van, het blijft kruimelige havermout. Als oplossing dadels toegevoegd. Morgenochtend wordt het mijn ontbijt. Yam!

  2. Hoi Marike, in je uitleg heb je het over amandelmeel. Ik zie daar in het recept alleen niets over terug. Klopt dat? Dankje in ieder geval!

Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.