Deze Glutenvrije Chewy Citroenkoeken zijn misschien wel de meest lekkere koeken ooit! De deelnemers van de Oh My Pie! Masterclass hebben ze al kunnen proeven en weten dat ik niet overdrijf. Met een smeuïge chewy binnenkant en een knapperige korstje oftewel: Match made in heaven!

Niet alleen in koekjesvorm is dit heerlijke deegje een succes maar zeker ook als taartbodem en wanneer je deze rakkers zonder ei maakt heb je een ideaal cookie dough om van te dromen! Dit wil je! Het liefste maak ik dit recept iedere dag, gewoon omdat ze zo lekker zijn! 

Stroop de mouwen maar op, daar gaan we!

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij

#Benodigdheden:

 • Mengkom
 • Keukenmachine
 • Bakplaat
 • Bakpapier

Ingrediënten:

Voor het 8 a 10 stuks:

 • 220 g amandelmeel
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 ei*
 • 50 g honing of ahornsiroop
 • 25 g kokosolie- gesmolten
 • 1 tl vanille-extract
 • Snufje zeezout
 • 3 el citroensap
 • 2 el citroenrasp

*Eivrij of vegan? Vervang het ei door 1 tl arrowroot losgeklopt in 3 el water. 

Aan de slag

 1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine of mengkom en mix alles door elkaar totdat er een soepele deegbal ontstaat. Wikkel het deeg in huishoudfolie en plaats het zo’n 30 minuten in de koelkast.
 2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
 3. Maak zo’n 10 balletjes van het deeg en duw deze uit zodat er een koekje ontstaat. Versier de koeken eventueel met amandelschaafsel en besmeer de koeken voor een glimmertje met wat eigeel of abrikozenjam (de eivrije optie).
 4. Schuif de koeken de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 10 a 12 minuten.
 5. Laat de koeken afkoelen buiten de oven en geniet!

Bewaartip! Bewaar de koeken in een trommel. Je kan ze prima 3 dagen bewaren. Wanneer ze net gebakken zijn, zijn ze natuurlijk het aller-aller lekkerste.

Ga je deze glutenvrije koeken maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Alternatieve titel
blank
Alternatieve titel
blank