Een tof glutenvrij rozijnenbroodje maar dan helemaal voor jou alleen, als dat geen feest is! Rozijnenbrood is iets wat ik graag at, het liefste met een plakje oude kaas. Man, man, man, wat kon ik daar van genieten! Doordat de gluten roet in het eten gooiden heb ik mijn favoriete broodje even geparkeerd. Eerder bedacht ik al een aantal glutenvrije recepten voor glutenvrij rozijnenbrood. Maar hier is dan een mini versie die je niet hoeft te delen. Gewoon voor de momenten dat je snel wil genieten van een lekker plakje Hollands geluk zonder al te lang in de keuken te moeten staan! Dit wil je! Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers verantwoord genieten!

Een glutenvrij rozijnenbroodje dat binnen 40 minuten op tafel staat!

Je hebt er weinig handelingen voor nodig om dit broodje te kunnen maken. Ik gebruik in dit recept een aantal basis ingrediënten die ik eigenlijk altijd in huis heb. Ik maak hem graag met kastanjemeel maar glutenvrij havermeel werkt ook prima! Een combinatie ven beide kan natuurlijk ook! De psylliumvezels zorgen voor extra veerkacht van het broodje en de courgette zorgt voor een smeuïge structuur. Een stevige yoghurt naar keuze werkt ook prima. Je kan dus eindeloos variëren! Heb je geen Ceylon kaneel in huis: Speculaaskruiden doen het ook heel goed in dit broodje heb ik ervaren. 

Glutenvrij bakken is een feest voor iedereen!

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

 • Springvormvormpje 10 a 12 cm
 • Mengkom
 • Spatel
 • Bakpapier

Ingrediënten:

Voor het beslag van 1 glutenvrij rozijnenbroodje:

 • 50 g glutenvrij havermeel of 50 g kastanjemeel
 • 1 tl psylliumvezels
 • 80 g geraspte courgette of 80 g (plantaardige) yoghurt
 • 1 tl kokosolie
 • 1 ei
 • 1 tl Ceylon kaneel
 • 30 g rozijnen-geweld
 • 1 tl ahornsiroop
 • Snufje zeezout
 • 1/2 tl baking soda + scheutje citroensap
 • Optioneel: noten als decoratie

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van het springvormpje met bakpapier en vet de randen in.
 2. Spatel alle ingrediënten door elkaar, behalve de baking soda en het citroensap. Je zal zien dat er een stevig beslag zal ontstaan.
 3. Los de baking soda op in een bakje met het citroensap, voeg dit toe aan jouw beslag en roer nog één keer door elkaar.
 4. Verdeel het beslag over de bodem van het springvormpje. Schuif jouw glutenvrije rozijnenbroodje de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 25 a 30 minuten. Houd jouw broodje wel in de gaten, iedere oven werkt tenslotte anders.
 5. Laat het glutenvrije rozijnenbroodje afkoelen buiten de oven.
 6. Serveer jouw parel met een glimlach en geniet! Snijd er plakjes van of eet hem puur. Lekker met een plakje oude kaas!

Ga je dit glutenvrije rozijnenbroodje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Alternatieve titel
Alternatieve titel
blank