Glutenvrije ontbijttaart met passievrucht en kokos!

Een overheerlijke no-bake ontbijttaart met passievruchten en kokos. De knapperige krokante bodem combineert perfect met de romige kokosvulling én de frisse passievruchtentopping. Met deze parel haal je de zomer weer even in huis! Mirel deelt vandaag het recept met ons, lees je mee? Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers plantaardig te maken!

Een kleurrijke ontbijttaart waar je op elk moment van kan genieten!

Ik hou van ontbijttaartjes! Hoe fijn is het om de dag te beginnen met een voedzaam puntje taart! De ontbijttaartjes van Mirel zijn altijd lekker, maar deze kokos en passievrucht ontbijttaart spant de kroon! Iedere hap is een ontdekkingsreis, dit moet je gewoon proeven! Zit je er klaar voor? Daar gaan we dan!

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

  • Springvorm 18 cm
  • Mengkom
  • Spatel
  • Bakpapier
  • Pannetje

Ingrediënten:

Ingrediënten voor de bodem:

  • 100 g glutenvrij havermeel
  • 60 g amandelmeel
  • 1 ei of 1 el lijnzaad gebroken- geweekt in 3 el warm water
  • 2 tl Livin ‘ la Vida Choca of 1 tl kaneel en 1,5 tl cacao
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kokosolie
  • 3 el agavesiroop

Ingrediënten vulling:

Ingrediënten topping:

 

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bedek de bodem van het bakblik met het bakpapier en vet de randen in met kokosolie.
  2. Eerst alle droge ingrediënten van de bodem mengen. Meng dan met de rest van de ingrediënten. Druk de bodem in het bakblik en duw even goed aan met een koude lepel. Zet de bodem 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rek.
  3. Spatel de yoghurt en de ahornsiroop door elkaar.
  4. Gebruik je gelatine? Laat de gelatine blaadjes weken. Knijp deze uit en verwarm ze in een pannetje met enkele lepels water. Voeg het yoghurtmengsel toe. Ga verder met stap 6.
  5. Gebruik je agar agar? Kook de agar agar met een scheut water. Laat het mengsel zo’n twee minuten doorkoken en voeg het yoghurtmengsel toe. Laat het mengsel nog even doorkoken zodat de agar agar kan binden. Ga verder met stap 6.
  6. Giet het mengsel op de afgekoelde bodem en zet in de koelkast om op te stijven.
  7. Laat de passievruchtblokjes alvast een beetje ontdooien. Meng ze met de gelatine of agar agar in een pannetje. Gebruik je agar agar? Kook het mengsel nog even door. Goed roeren. Het mengsel blijft een beetje dun maar het gaat helemaal goedkomen. (Let op! Dit kan alleen met bevroren passievrucht, omdat deze voorgekookt is. Met verse passievrucht gaat het niet lukken tenzij je het eerst kookt. Dit komt door de hoge zuurgraad van deze vrucht waardoor de eiwitstructuur van de gelatine wordt afgebroken en de bindkracht sterk afneemt.)
  8. Giet nu de passievrucht over de kokoslaag en zet in de koelkast. Laat tenminste 2 uur staan, het liefst een hele nacht dan trekken alle smaken lekker in de taart.

Laat je inspireren door Mirel en bekijk haar website eens!

Ga je dit glutenvrije ontbijttaart met passievrucht en kokos maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Alternatieve titel
Alternatieve titel

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.