Glutenvrije speculaascake om van te smullen!

Speculaas kan altijd, maar vooral in de wintermaanden is dit goedje niet uit mijn keuken en baksels weg te slaan. Deze gezondere glutenvrije speculaascake is er één om van te dromen! Een smeuïge cake waarin de speculaaskruiden perfect tot hun recht komen. Licht zoet én voedzaam. Sinterklaas in aantocht of niet. Dit wil je! Glutenvrij én lactosevrij genieten!

De Sinterklaasrecepten zijn mijn favoriet!

Nu het bijna december is vliegen de Sinterklaasrecepten ons om de oren. Des te fijner om jullie te voorzien van recepten zonder gluten en lactose, zodat iedereen kan meegenieten. Heb je de glutenvrije gevulde speculaas al gespot? Man, man, man wat is die lekker! Deze gezonde glutenvrije speculaascake is er één om te onthouden. De smeuïge cake is om door een ringetje te halen. Zonder boter of andere poespas. De appelmoes geeft de cake de perfecte structuur. Hier zou van kunnen blijven eten. Daarom snijd ik de cake in plakken en vries ik ze per stuk in zodat ik er op alle momenten van zou kunnen genieten. Ga jij de glutenvrije speculaascake maken? 

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

  • Cakevorm 21 cm
  • bakpapier
  • mengkom
  • spatel

*Ingrediënten:

Voor één speculaascake

  • 100 g amandelmeel
  • 100 g boekweitmeel
  • 3 eieren*
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 50 g kokosolie
  • 150 g appelmoes
  • 3 el speculaaskruiden
  • 60 g Greensweet Brown of kokosbloesemsuiker of dadelstroop
  • Snufje zout
  • 3 el amandelschaafsel

*Eivrij of vegan? Vervang de eieren dan door een eivervanger.

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
  2. Meng het amandelmeel, boekweitmeel, eieren, bakpoeder, kokosolie (gesmolten), appelmoes, speculaaskruiden, zoetmiddel en snufje zout tot een glad cakebeslag.
  3. Proef even of jouw cakebeslag op smaak is. Voeg zo nodig nog wat zoetmiddel of specerijen toe.
  4. Schenk het beslag in de cakevorm, garneer de cake met het amandelschaafsel.
  5. Bak de cake in 40 minuten goudbruin in de oven.
  6. Laat de glutenvrije speculaascake afkoelen buiten de oven. Eetsmakelijk!

Bewaartip! Snijd de cake in plakken en vries deze per stuk in zodat jij iedere dag kan genieten van zo’n heerlijk voedzaam tussendoortje!

Ga je deze heerlijke cake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Alternatieve titel
Alternatieve titel

Delen:


10 reacties op “Glutenvrije speculaascake om van te smullen!

  1. Deze ga ik dit jaar maken als aanvulling op de glutenvolle pepernoten en speculaas die tijdens pakjesavond op tafel staan. Meestal wordt de baksels ook door de gluteneters gewaardeerd dus ben benieuwd met dit recept 🙂

Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.