Glutenvrije Oud-Hollandse pepernoten

Echte glutenvrije Oud-Hollandse pepernoten, wat heb ik die gemist! Je maakt ze in een handomdraai en wat zijn ze lekker! Pepernoten worden vaak verward met kruidnoten. Het is appels met peren vergelijken, vind ik zelf. 😉 De smaak van pepernoten doet het meeste denken aan de smaak van taai taai. Daar ben ik ook echt fan van! Deze glutenvrije Oud-Hollandse pepernoten wil je maken!Glutenvrij en lactosevrij genieten voor iedereen!

Glutenvrije Oud-Hollandse pepernoten zijn lastig te vinden, zelf maken is daarom de beste optie én ook de lekkerste optie! Je maakt ze in een paar minuten én het huis ruikt meteen naar verse pepernoten. Ideaal! De combinatie van amandelmeel en glutenvrij havermeel is perfect. Kun je niet tegen havermeel? Gebruik dan boekweitmeel of rijstmeel, dat werkt ook heel fijn!

Zit je er klaar voor? Hier gaan we dan!

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij

#Benodigdheden:

  • Mengkom
  • Spatel
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Ingrediënten:

  • 75 g amandelmeel
  • 100 g glutenvrije havermeel
  • 100 g honing of dadelstroop
  • 1 el speculaaskruiden
  • 2 tl anijspoeder
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • Snufje zeezout

Aan de slag

  1. Spatel de droge ingrediënten door elkaar. Voeg hier de honing aan toe en kneed toe een stevig deeg. Is het deeg te droog? Voeg een paar eetlepels plantaardige melk toe. 
  2. Plaats de deegbal voor zo’n 30 minuten in de koelkast. Zet ondertussen de oven aan op 170 graden.
  3. Bekleed de bakplaat met bakpapier en strooi wat meel over het aanrechtblad. Rol hier de deegbal op uit in een lap van zo’n 1 cm dik. Snijd stukjes van het deeg en plaats deze op de bakplaat. 
  4. Bak de Oud-Hollandse pepernoten in zo’n 10 minuten goudbuin. Laat de pepernoten afkoelen buiten de oven en geniet!

Ga je deze glutenvrije Oud-Hollandse pepernoten maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Alternatieve titel
Alternatieve titel

Delen:


4 reacties op “Glutenvrije Oud-Hollandse pepernoten

  1. Hallo Marike,

    In veel recepten wordt er gebruik gemaakt van havermout. Gezien een tarwe en soja allergie, zijn havermout en lupine meel uitgesloten.
    Zijn deze soorten te vervangen door boekweit, rijst of amaranth meel?

    Alvast bedankt.

    1. Hi Antoinette,

      Jazeker! Deze zijn 1 op 1 te vervangen. Ik zou een mix van de melen maken om de beste smaak en uitwerking te krijgen. 1/3 om 1/3 om 1/3.
      Heel veel bakplezier!

      Liefs,
      Marike

Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.