Speculaasbrokken cheesecake, glutenvrij en lactosevrij!

LoadingRecept opslaan

Wat ben ik toch dol op cheescake. Toen ik afgelopen week mijn speculaasbrokken spontaan combineerde met de Oh My Pie! cheescakebakmix wist ik het zeker. Deze combinatie is een hit! Nog heel even en dan is het alweer 5 december. Des te groter de reden om het recept vandaag te delen. Stel je eens voor! Een Bastognekoek bodem gevolgd door een fluweelzachte cheescakelaag afgetopt met krokante speculaasbrokken. Hemels genieten, kan ik je alvast vertellen! Glutenvrij, lactosevrij én een smaakmaker op tafel!

Glutenvrij en lactosevrij genieten!

Ik weet nog goed dat ik er net achter kwam dat ik glutenvrij moest eten. De dagen in aanloop naar 5 december heb ik veel minder leuk ervaren dan dat ik nu doe. Ik weet nog goed dat ik kruidnoten kocht en dat deze al Saharazand tussen mijn vingers door glipte. Ik werd er niet gelukkiger van. Zo blij dat ik na heel wat keukenavontuurtjes de meest smaakvolle glutenvrije Sinterklaasrecepten zelf heb ontwikkeld. Deze glutenvrije en lactosevrije speculaas cheesecake is echt de bom! Een mooie aanvulling op de bestaande recepten. Deze cheesecake is niet alleen glutenvrij maar ook lactosevrij. Ik gebruik namelijk de stevige kokosyoghurt, dat werkt prima en geeft een goede smaak. Heb je dit niet of hoef je niet lactosevrij te eten? Gebruik dan een stevige yoghurt naar keuze! Oké, ik heb jullie nu lang genoeg laten watertanden. 😉 Hier komt het recept!

Heel veel bakplezier!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

  • Springvorm 22 cm
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Spatel

Ingrediënten:

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de bodem en randen van de springvorm met bakpapier.

  2. Smelt de kokosolie in een pannetje of in de magnetron. Pureer de dadels en de kokosolie met een blender of keukenmachine. Voeg de koekbodemmix toe en maak er een kruimelig deeg van. Doe dit in de springvorm en druk de bodem goed aan met de bolle kant van een natte lepel. Bak de bodem 10 tot 13 minuten en laat hem vervolgens buiten de oven afkoelen.

  3. Roer de kokosyoghurt in een beslagkom. Voeg hier de eieren en honing aan toe. Roer alles goed door elkaar tot een beslag zonder klontjes. Schenk de helft van het cheesecakemensgel in de springvorm. Verdeel hier een aantal stukjes van de speculaasbrokken overheen. Dek dit af met het overige cheesecakemengsel. Bak de cheesecake 60 minuten. Zet onderin de oven een ovenvast schaaltje met water. Hierdoor scheurt de cheesecake minder snel.

  4. Laat de cheesecake vervolgens nog een nachtje in de koelkast om op te stijven. Verkruimel de overige speculaasbrokken of speculaasjes. Strooi deze als een tapijtje over de taart. En nu genieten maar!

Ga je deze Speculaasbrokken cheesecake, glutenvrij en lactosevrij  maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

1 reactie
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.