Koolhydraatarme MonChou taart met speculaas

De MonChou taart met aardbeien en witte chocolade rasp is één van mijn favorieten.  Speciaal voor de feestdagen maakte Anne er nog een lekkere speculaas Monchou taart variant van. De koolhydraatarme seculaas MonChou taart heeft een crunchy bodem van gemengde noten. De eerste laag is van de Optimel special: speculaas. Tot slot nog een laagje van de romige MonChou. Kortom, een gouden combinatie! Deze wil je proeven! De taart is glutenvrij én koolhydraatarm!

 

Er zijn van die momenten dat je net even extra uit zou willen pakken. De decembermaand is daar één van. Kruidnootjes en pepernoten zijn heerlijk om zelf te bakken en zo te eten uit het vuistje, toch blijft het kriebelen om er dan ook een feestelijke taart van te maken! Ondertussen staan er al zoveel toffe Sinterklaasrecepten online maar deze koolhydraatarme MonChou taart is er één om in te lijsten!
Ga jij de uitdaging aan?

Recept

Wat heb je nodig?

  • Hoge springvorm 16 a 18 cm
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Spatel

Ingrediënten:

Bodem

  • 150 g grof gemalen nootjes
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 25 g Erythritol (je kan ook kiezen voor honing of arhornsiroop)
  • 1/2 geklutst ei
  • 25 g gesmolten roomboter

Optimel speculaas laag

  • 1 pot Optimel speculaas of stevige yoghurt naar keuze
  • 5 gelatine blaadjes

MonChou laag

  • 250 ml lactosevrije slagroom
  • 200 g MonChou
  • 25 g erytrhitol (je kan ook kiezen voor honing of ahornsiroop)
  • 4 gelatine blaadjes

Topping (optioneel)

Bodem

Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg vervolgens de ingrediënten in een mengkom. Meng daarna alles goed met elkaar. Pak vervolgens een hoge springvorm erbij. Bekleed daarna de springvorm op de bodem en zijkanten met bakpapier. Schep vervolgens het notenmengsel in de springvorm en druk dit goed aan. Bak daarna voor 15 minuten in de oven. laat daarna buiten de oven afkoelen.

Optimel speculaas laag

Leg de gelatine blaadjes in een bakje met water. Laat dit voor minimaal 5 minuten weken in het water. Ondertussen doe je de Optimel kwark in een mengkom en roert dit goed door. Vervolgens verwarm je 3 el water op in een steelpan. Knijp daarna de gelatine uit en voeg dit toe aan de steelpan. Blijf roeren tot de gelatine gesmolten is. Schenk vervolgens de gelatine bij de Optimel en roer goed door. Daarna schep je de Optimel speculaas laag in de springvorm. Laat vervolgens voor minimaal 1 uur in de koelkast opstijven, voordat je de volgende laag erop doet.

MonChou laag

Leg de gelatine blaadjes in een bakje met water. Laat dit vervolgens voor minimaal 5 minuten weken. Ondertussen klop je de 200 ml slagroom, Monchou en erythritol en kaneel met elkaar romig op. Vervolgens verwarm je 50 ml slagroom in een steelpan. Knijp daarna de gelatine uit en voeg dit al roerend toe aan het slagroom. Daarna giet je dit bij de MonChou. Klop vervolgens nog op voor 1 minuut. Haal daarna de springvorm uit de koelkast. Giet vervolgens de Monchou op de speculaas laag. Laat dit daarna voor minimaal 3 uur in de koelkast voordat je gaat versieren en/of aansnijden! Het liefst een nachtje, dan trekken de smaken er het beste in én is de koolhydraatarme speculaas MonChou taart het lekkerst.

Voedingswaarden

De taart is hoger ten opzichte van de koolhydraatarme MonChou taart met aardbeien. Daarom is het wel aan te raden om er zeker 12 punten uit te snijden! De voedingswaarden zijn per punt van de koolhydaatarme speculaas MonChou taart.

Kcal: 246
Kh: 4.3
Ei: 6.77
Vet: 20.9

Volg Anne op haar website voor meer inspiratie Fun & Healthy Food by Anne

Ga je deze smakelijke taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

 

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.