Variatierecept: Glutenvrije speculaas muffins!

blank
LoadingRecept opslaan

Speculaasmuffins! Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn! Ik ging aan de slag in de keuken met de Oh My Pie! muffinbakmix die ik maakte in samenwerking met Leev. Dit keer vulde ik ze niet met chocolade maar met speculaasbrokken die ik nog had liggen. Eén groot feest kan ik je wel vertellen! Glutenvrij, lactosevrij én eenvoudig om te maken!

Eenvoudig maar smaakvol genieten met deze speculaas muffins!

Ondertussen zijn er al heel wat Sinterklaasrecepten op mijn website te vinden. Maar wanneer je weinig tijd hebt, geen zin hebt in al teveel gedoe maar toch wil genieten van een smaakvolle glutenvrije traktatie in Sint stijl, dan is dit recept dé uitkomst. Ik gebruikte wat hogere muffinsvormpjes, deze blijven in dezelfde vorm. Zo krijg je gegarandeerd mooie muffins! Gebruik je papieren vormpjes? Vet deze dan van te voren even in met wat olie om te voorkomen dat ze blijven plakken. 

De Oh My Pie! Bakmixen zijn te koop bij de Albert Heijn, zowel in de grotere filialen als online!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

  • Mengkom
  • Spatel
  • Muffinvormpjes
  • Spuitzak

Ingrediënten:

Voor 6 muffins:

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 6 muffinvormpjes klaar. 
  2. Klop de eieren luchtig. Voeg al roerende de muffinmix toe en mix alles tot een glad beslag. 
  3. Spatel vervolgens de appelmoes en de plantaardige melk door het beslag. Hak de kruidnootjes of speculaasbrokken grof en schep de helft hiervan door het beslag. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  4. Bestrijk de bovenkantjes van de muffins met wat olie.
  5. Schuif de muffins zo’n 30 minuten de oven in. 
  6. Kruimel 5 minuten voor het einde van de baktijd de overgebleven speculaaskruimels over de muffins. 
  7. Laat de muffins afkoelen buiten de oven en geniet.

Ga je deze Speculaas muffins maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

4 reacties
  1. Ik kan je bakmix dus nergens meer vinden helaas 🙁 heb je een recept waarmee ik dezelfde muffins alsnog kan maken? 🙂
    Alvast bedankt!

  2. Hoi,

    Bij mij werden ze niet echt zo hoog en luchtig (best vast). En het beslag was heel dun, klopt dat?

    Groetjes Inge

    1. Hey Inge,

      Hmm dat is gek dat hoort niet. Het beslag hoort juist wat steviger te zijn en de muffins wat luchtiger. Zijn er dingen die je eventueel anders hebt gedaan?
      Wat je kan doen is de volgende keer iets minder ‘vocht’ toevoegen en 1/2 tl baking soda oplossen met wat citroensap of appelazijn en dit als laatste toevoegen. Dit geeft lucht aan jouw baksel.

      Groetjes,
      Marike

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.