Glutenvrije speculaasbrokken, krokant en zo lekker!

Glutenvrije speculaasbrokken
LoadingRecept opslaan

Krokante glutenvrije speculaasbrokken, wat zijn deze koeken toch lekker! Eerder maakte ik al een heerlijk recept hiervoor maar deze heb ik naar een next level gebracht. Spontaan, een bakidee in de keuken wat uitliep op een succeservaring. Of de Sint nou in het land is of niet, deze speculaasbrokken wil je in huis hebben! Glutenvrij, lactosevrij én te maken door iedereen!

Nog even het is 5 december, ik kan zo genieten van deze periode. De speculaaskruiden zijn dan ook niet uit mijn keuken weg te denken. Dit recept is aan te raden voor alle liefhebbers van speculaas. Vooral degene die die ene bite zo hebben gemist. Dit wil je proeven!

Glutenvrij én lactosevrij genieten!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Bakplaat
 • Bakpapier
 • Mengkom

Ingrediënten:

 • 150 g glutenvrij havermeel
 • 75 g amandelmeel
 • 2 tl bakpoeder
 • 1 ei + 1 eidooier
 • Scheutje plantaardige melk
 • 75 g kokosbloesemsuiker
 • 2 el speculaaskruiden
 • 50 g kokosolie (hard)
 • Snufje zeezout
 • 2 el amandelschaafsel

Aan de slag

 1. Doe alle ingrediënten behalve het ei en het amandelschaafsel in een mengkom. Klop het ei los en voeg de helft toe inde mengkom. Bewaar de rest voor de garnering.. Kneed alle ingrediënten tot een soepele deegbal. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
 2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 3. Rol het deeg uit op een vel bakpapier. Smeer het speculaasdeeg in met de overgebleven ei en garneer het met het amandelschaafsel. Dit hoeft niet perse heel netjes, want juist die gekke vormen horen bij speculaas.
 4. Schuif de bakplaat de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 25 minuten.
 5. Laat de speculaas helemaal afkoelen buiten de oven voordat je deze in stukken breekt.
 6. Bewaar de koeken in een afgesloten bakje of geniet er meteen van. 😉

Ga je deze Speculaasbrokken maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe

Glutenvrije speculaasbrokken

15 comments
 1. Hoi, oh wat heerlijk ziet het eruit.
  Heb je ook een idee waarmee ik de havermeel kan vervangen? Ik mag dit niet.
  Misschien kokosmeel, of cassavemeel, of chufameel?
  Ik hoop dat je me kan helpen.

  Groetjes, Astrid

 2. Zaaaalig lekkere speculaas! Ik heb hem bewaard in een koekblik, maar daar werd hij zacht in, hoe kan ik het krokante behouden?

  1. Hi Veerle,

   Wat goed om te lezen! Ahh wat jammer. Een afgesloten bakje moet genoeg zijn. Tip! Bak de speculaas nog even als deze zacht is geworden. Wordt vanzelf weer hard. Liefs, Marike

 3. Ik heb de speculaasbrokken vandaag gemaakt en ze zijn heerlijk. Recept is heel duidelijk geschreven en gemakkelijk te maken. Zelfs mijn vriend vindt ze erg lekker. Ik ben heel blij met dit recept.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts