Koolhydraatarme Taai taai én glutenvrij!

Glutenvrije taai taai, dat is iets wat ik deze dagen het liefste maak. Naast kruidnootjes en Oud-Hollandse pepernoten natuurlijk. 😉 Mijn mailbox stroomde vol met de vraag of ik naast glutenvrij ook een koolhydraatarme versie op de site had staan. Helaas, maar daar komt nu verandering in! Anne is aan de slag gegaan in de keuken om een koolhydraatarm taai taai recept te maken dat ook glutenvrij is. Hier worden vast veel mensen blij van! De authentieke smaken van vroeger met een eigentijds karakter! Koolhydraatarm en glutenvrij genieten voor iedereen!

Recept

Wat heb je nodig?

  • Spuitzak
  • Siliconen bakvorm
  • kwastje

Ingrediënten:

  • 150 g amandelmeel
  • 100 g koolhydraatarme stroop- gebruik deze of deze 
  • 1 ei
  • 1/4 tl Xanthaangom
  • 1 1/2 el speculaaskruiden
  • 2 tl wijnsteen bakpoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • snufje zwarte peper
  • Eigeel om te bestrijken
  • Amandelschaafsel voor de versiering
koolhydraatarme Taai Taai

Aan de slag!

Mix eerst alle ingrediënten goed met elkaar door. Schep vervolgens het beslag in een stuk huishoudfolie en rol dit op. Leg dit daarna een uur in de koelkast om te laten rusten.

Vervolgens verwarm je de oven voor op 185 graden hete lucht. Schep daarna het beslag in een spuitzak en knip hier het puntje eraf. Vul vervolgens 20 vormpjes met het beslag. Bestrijk daarna de bovenkanten met wat eigeel. Tot slot leg je op ieder Taai Taai een stukje amandelschaafsel. Bak de koolhydraatarme Taai Taai vervolgens voor ca 18 a 20 minuten in de oven. Laat ze daarna buiten de oven volledig afkoelen.

Bewaar de koolhdyraatarme Taai Taai vervolgens in een afgesloten bak in de koelkast of in de kast.

Voedingswaarden

Met dit recept kun je 20 koolhydraatarme Taai Taai blokjes maken. De voedingswaarden zijn per Taai Taai.

Kcal: 59.3
Kh: 1.0
Ei: 1.9
Vet: 4.2

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.