Koolhydraatarme Taai taai én glutenvrij!

Glutenvrije taai taai, dat is iets wat ik deze dagen het liefste maak. Naast kruidnootjes en Oud-Hollandse pepernoten natuurlijk. 😉 Mijn mailbox stroomde vol met de vraag of ik naast glutenvrij ook een koolhydraatarme versie op de site had staan. Helaas, maar daar komt nu verandering in! Anne is aan de slag gegaan in de keuken om een koolhydraatarm taai taai recept te maken dat ook glutenvrij is. Hier worden vast veel mensen blij van!
Koolhydraatarme taai taai
LoadingRecept opslaan
0
(0)

Koolhydraatarme taai taai bakken

Zelf taai taai maken is niet zo moeilijk, zeker wanneer je met dit recept aan de slag gaat. Door het amandelmeel te combineren met speculaaskruiden en anijs ontstaan al snel de autenthieke smaken van vroeger maar dan in een koolhydraatarme taai taai versie. Dit wil je natuurlijk proeven! Gebruik een spuitzak om de vormpjes te vullen. Heb je geen siliconen bakvorm? Gebruik dan gerust een brownie vorm waarna je de taai taai in stukken snijd. Net zo makkelijk 🙂

Sinterklaasrecepten!

Ben je op zoek naar meer recepten die je kan maken in de decembermaand? Probeer dan eens deze koolhydraatarme MonChou taart met speculaas, de speculaascake, de gevulde speculaas en de oud- hollandse pepernoten eens!

Vergeet Anne vooral niet te volgen, zij maakt de lekkerste koolhydraatarme recepten!

 

 

koolhydraatarme Taai Taai

Koolhydraatarme Taai taai én glutenvrij!

0 from 0 votes
Recipe by Marike Course: Feestdagen, Glutenvrije recepten, Koolhydraatarm, Sint, TussendoortjesCuisine: Koolhydraatarm, Glutenvrij, LactosevrijDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

20

hoeveelheid
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

18

minutes
Calorieën

59,3

kcal
Totale tijd

28

minutes

Koolhydraatarme taai taai om van te genieten. Binnen een half uutje staat de taai taai op tafel, hoe fijn is dat?

ingrediënten

  • 150 g 150 amandelmeel

  • 100 g 100 koolhydraatarme stroop- gebruik deze of deze 

  • 1 1 ei

  • 1/4 tl 1/4 Xanthaangom

  • 1 1/2 el 1 1/2 speculaaskruiden

  • 2 tl 2 wijnsteenbakpoeder

  • snufje zout

  • snufje zarte peper

  • 1 tl 1 gemalen anijszaad

  • eigeel om te bestijken

  • amandelschaafsel voor de garnering

  • Wat heb je nodig?
  • spuitzak

  • siliconen bakvorm

  • kwastje

Zo maak je het!

  • Mix eerst alle ingrediënten goed met elkaar door. Schep vervolgens het beslag in een stuk huishoudfolie en rol dit op. Leg dit daarna een uur in de koelkast om te laten rusten.
  • Vervolgens verwarm je de oven voor op 185 graden hete lucht. Schep daarna het beslag in een spuitzak en knip hier het puntje eraf. Vul vervolgens 20 vormpjes met het beslag.
  • Bestrijk daarna de bovenkanten met wat eigeel. Tot slot leg je op ieder Taai Taai een stukje amandelschaafsel. Bak de koolhydraatarme Taai Taai vervolgens voor ca 18 a 20 minuten in de oven. Laat ze daarna buiten de oven volledig afkoelen.
  • Bewaar de koolhdyraatarme Taai Taai vervolgens in een afgesloten bak in de koelkast of in de kast.

Voedingswaarden

Met dit recept kun je 20 koolhydraatarme Taai Taai blokjes maken. De voedingswaarden zijn per Taai Taai.

Kcal: 59.3
Kh: 1.0
Ei: 1.9
Vet: 4.2

#ohmypie

Ga je deze taai taai maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Koolhydraatarme taai taai

Wat vind je van dit recept?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts