Glutenvrije chocolade cheesecake met een kandijkoekbodem!

Chocolade en cheesecake, de ultieme combinatie waar je mij voor mag wakker maken. Van dit glutenvrije chocolade cheesecake recept word je heel gelukkig, dat begrijp ik als geen ander. 😉 De Oh My Pie! Cheesecake Bakmix van Leev is de basis. De krokante kandijkoekbodem combineert feilloos met de zachte maar vooral romige chocoladevulling! Decoreer er op los met toefjes (kokos) slagroom en vergeet de blauwe bessen niet. De krakende pure chocolade swirl maakt het feest compleet. Kijk, bak, proef en geniet! Deze taart wil je maken! Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers plantaardig te maken!

Het leven is een feestje en ik hang graag zelf de slingers op! Stil staan bij de kleine dingen, dankbaar zijn voor wat er op mijn pad komt, positief in het leven staan en ik probeer er iedere dag weer iets leuks van te maken. Regelmatig geniet ik van een puntje taart om deze momentjes te vieren. Het liefste met de mensen om mij heen die mij dierbaar zijn. Deze taart bleek wel erg geliefd. Het liefste bak ik hem nu ieder weekend en deel ik hem. Ik weet wel welke taart er met Kerst op tafel staat, deze glutenvrije chocolade cheesecake met kandijkoekbodem natuurlijk!  Vandaag deel ik het recept, zodat jij deze smaaksensatie ook kan ervaren!

Op zoek naar kerst inspiratie? Bekijk hier de recepten!

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

  •  Springvorm 20 cm
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Spatel
  • Pannetje

Ingrediënten:

Voor één cheesecake van 8 a 10 punten:

Voor de bodem:

Voor de vulling:

Voor de topping:

  • Kokosslagroom of slagroom
  • 150 g blauwe bessen
  • 35 g pure chocolade

*Liever andere yoghurt? Dat kan ook, gebruik een dikke niet al te zure kwark of yoghurt naar eigen keuze.

 

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie.
  2. Smelt de kokosoliein een pannetje. Maak de ontpitte Medjoul dadels fijn met een keukenmachine. Voeg de bakmix toe samen met de kokosolie. Maal tot een plakkerig deeg.
  3. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm. Gebruik de bolle kant van een koude natte lepel om de bodem te egaliseren.
  4. Schuif  de bodem de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 10 minuten.
  5. Ga ondertussen aan de slag met de vulling.
  6. Smelt de chocolade au bain-marie. Pureer de chocoalde en de rest van de ingrediënten voor de vulling (behalve de gelatine of agar agar) met een keukenmachine of staafmixer tot een gladde massa.
  7. Gebruik je gelatine? Week de blaadje gelatine totdat ze zact zijn. Knijp ze uit en verwarm ze met enkele eetlepels water al roerende totdat ze zijn opgelost. Voeg al roerende het chocolademengsel toe. Ga door naar stap 9.
  8. Gebruik je agar agar? Kook de agar agar met een scheut water, blijf goed roeren. Voeg het chocolade mengsel toe. Laat het mengsel zo’n 2 minuten pruttelen. Blijf goed roeren. Ga door naar stap 9.
  9. Schenk het mengsel voor de vulling op de bodem van de taartvorm. Schuif deze de koelkast in voor zo’n 2 a 3 uur zodat de vulling voldoende op kan stijven.
  10. Garneer de chocoladetaart met toefjes slagroom en blauwe bessen. Smelt de pure chocolade au bain -marie en doe de chocolade in een boterhamzakje. Knip het mini puntje van het zakje en swirl met de chocolade over de taart heen.
  11. Laat de chocolade uitharden, snijd de taart in punten en geniet!

Ga je deze glutenvrije chocolade taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Alternatieve titel
Alternatieve titel

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.