Glutenvrije Wellington met pompoen, geitenkaas en cashewnoten

Een glutenvrije Wellington met een charismatische uitstraling. Ik hou ervan! Deze overheerlijke smaaksensatie is gevuld met pompoen, zoete aardappel, geitenkaas én geroosterde cashewnoten. Met deze glutenvrije Wellington maak je serieus indruk tijdens de feestdagen! Glutenvrij genieten voor iedereen!

Ik zag het idee bij de lancering van de kersteditie van de Allerhande. Watertandend zag ik de vega Wellington voorbij komen. Helaas pindakaas, deze was niet glutenvrij. Aangezien iedereen om mij heen idolaat was van deze te gekke creatie, kon ik het niet laten om deze Wellington in een glutenvrij (bladerdeeg) jasje te steken! Ik gaf er een eigen draai aan om zo de Wellington nóg lekkerder te maken.

Eigenlijk wilde ik zelf bladerdeeg maken, dat kan ook zeker maar ik ken mijzelf. Tijdens de feestdagen heb ik hier geen zin in en wil ik ook genieten. Hieronder vind je mijn eenvoudige maar oh zo lekkere glutenvrije Wellington met pompoen, zoete aardappel, geitenkaas én geroosterde cashewnoten!

Fotografie: FoodSlices

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij

#Benodigdheden:

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Pannetje
  • Mengkom
  • Spatel

Ingrediënten:

Voor 8 personen

  • 1 rol glutenvrij bladerdeeg op 8 plakjes glutenvrij bladerdeeg
  • 500 g pompoen in stukjes
  • 500 g Ube aardappelen (paarse zoete aardappelen)
  • 100 g zachte geitenkaas*
  • 25 g bieslook- fijngesneden
  • Rasp van 1 citroen
  • 100 g zongedroogde tomaatjes-geweekt of vers
  • 50 g cashewnoten– geroosterd en grof gehakt
  • 2 blaadjes salie- fijngesneden
  • Optioneel: 1 ei of wat plantaardige melk
  • 1 el sesamzaadjes

*Lactosevrij? Vervang de zachte geitenkaas door wat Parmezaan of oude kaas.

Aan de slag

  1. Kook de zoete aardappelen en de pompoenstukjes in zo’n 10 a 15 minuten boterzacht. Laat deze uitlekken in een vergiet en laat ze zo’n 10 minuten afkoelen.
  2. Rol de plak bladerdeeg uit of kneed de losse plakjes bladerdeeg tot 1 bal en rol deze uit tot een plak.
  3. Prak de pompoen fijn met de fijngehakte bieslook, peper en zout tot een puree.
  4. Prak de zoete paarse aardappelen fijn en met dit met de fijngehakte salie, citroenrasp en peper en zout.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden onder en bovenwarmte of 180 graden voor de heteluchtoven.
  6. Snijd het bladerdeeg in zoals je kan zien op de foto hieronder. Laat de uiteinden vrij.
  7. Verdeel de helft van de pompoenpuree in de lengte over het bladerdeeg, strooi hier de helft van de gehakte zongedroogde tomaatjes, verkruimelde geitenkaas en grof gehakte cashewnoten overheen. Ga nu verder met de paarse zoete aardappel puree, de overige zongedroogde tomaatjes, geitenkaas en de pompoenpuree.
  8. Vouw de punten van het deeg naar elkaar toe, dakpansgewijs. Uiteindelijk zal de glutenvrije Wellington dicht zijn. Klop een eierdooier los en smeer hier de glutenvrije Wellington mee in. Strooi hier als laatste de sesamzaadjes overheen.
  9. Bak de glutenvrije Wellington in zo’n 25 minuten goudbruin.
  10. Laat deze rakker afkoelen buiten de oven. en geniet!

Ga je deze glutenvrije Wellington maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Alternatieve titel

Delen:


4 reacties op “Glutenvrije Wellington met pompoen, geitenkaas en cashewnoten

Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.