Het gebeurt mij niet vaak dat ik een recept maar liefst drie keer in één week maak. Oké, het is mij nu echt overkomen. Ik wilde graag iets doen met mijn rozijnenbrood van YAM dat ik nog had liggen én iets te lang was blijven liggen. Zonde om weg te gooien dus dacht ik aan Old School wentelteefjes, om er vervolgens een taart van te maken. Al snel ontstond er een glutenvrij spektakelstuk met stukjes ananas, lemoncurd, pistachenoten en kokosflakes. OH MY PIE! Dit wil je! Eenvoudig om te maken, door iedereen die kan lezen. Heb je nog oud (rozijnen)brood, gooi het niet weg maar zie het als een excuus om met deze charismatische parel iedereen te verleiden. Glutenvrij, lactosevrij én ongelofelijk lekker!

Geniet ervan als ontbijt, luxe tussendoortje of als spektakelstuk: het kerstdessert!

De glutenvrije broodpudding ontbijttaart blijft wel even goed in de koelkast, hierdoor kun je er zeker wel 3 a 4 dagen van genieten zonder dat je maar iets hoeft voor te bereiden. Geniet ervan als ontbijt, serveer het als tussendoortje bij de thee of pak eens uit met een bol vanille ijs als luxe dessert. Glutenvrije eter of niet, dit wil je! Dol ben ik op het rozijnenbrood van Yam, ik bak niet altijd zelf mijn brood ik vind het fijn om altijd brood op voorraad te hebben. Het glutenvrije rozijnenbrood van YAM is dan ook mijn lievelings. Heb je dit niet in huis? Gebruik dan brood naar keuze, dat is ook prima!  Zit je er klaar voor? Daar gaan we dan!

Fotografie: FoodSlices

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij

#Benodigdheden:

  • Springvorm 18 cm
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Spatel

Ingrediënten:

Voor een glutenvrije broodpudding van 8 puntjes

  • 1 blik ananasschijven op siroop (570 g), uitgelekt
  • 2 eieren
  • 350 ml plantaardige melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 1/2 tl kardemom of 1/2 tl speclaaskruiden
  • 12 sneden rozijnenbrood – Ik gebruikte het rozijnenbrood van YAM
  • 30 g kokosflakes of rasp
  • 40 g pistachenoten- grof gehakt
  • 50 g lemoncurdzelfgemaakt of uit een potje 😉

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Laat de ananasschijven uitlekken en vang 100 ml sap op. Snijd 6 ananasschijven in kwartjes. Klop de eitjes los met de plantaardige melk, het opgevangen ananassap, de vanille en de specerijen.
  2. Snijd het brood diagonaal door met een broodmes.
  3. ​Haal het brood door het beslag en leg het dakpansgewijs in de springvorm. Stop de stukjes ananas, lemoncurd en de kokosflakes ertussen, bewaar wat voor de garnering. Giet de rest van het eiermengsel over het brood. Top de ontbijttaart af met de overgebleven ananas, lemoncurd en pistachenoten. Laat de springvorm 10 minuten staan.
  4. ​Bak de broodpudding 25-30 min. in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. 
  5. Laat de glutenvrije broodpudding ontbijttaart afkoelen buiten de oven, decoreer het met de overgebleven kokosrasp en geniet!

Bewaartip! Bewaar de ontbijttaart in de koelkast in een afgesloten bak of vries de taart in, in puntjes zodat je iedere dag kan genieten!

Ga je deze glutenvrije broodpudding ontbijttaart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Alternatieve titel
Alternatieve titel
blank
blank