Glutenvrije gingerbread kersttaart

Glutenvrije Gingerbread Kersttaart

Een glutenvrije Gingerbread taart met een vanillefrosting! Dit is dé kersttaart van 2019 waar je hoge ogen mee gooit! De smeuïge cake met als basis de Oh My Pie! Muffinbakmix van Leev combineert heel goed met de lichte vanillefrosting. De glutenvrije gingerbread cookies maken het feest compleet! Het recept heb ik stap voor stap voor jou uitgewerkt zodat jij deze glutenvrije Gingerbread kersttaart zelf op tafel kan toveren! Glutenvrij genieten voor iedereen!

Kerstdrukte, boodschappen doen, kerstborrels, werk afronden, kinderen over de vloer. Met als klap op de vuurpijl het grote idee hebben om flink uit te pakken tijdens de feestdagen met een prachtige taart. Heel herkenbaar! Ik wilde zo graag iets moois voor jullie maken, waarmee jullie uit kunnen pakken tijdens de feestdagen. Alleen momenteel zit ik midden in een verhuizing waarbij niet alleen mijn persoonlijke spullen maar ook mijn werkplek wordt verhuisd. Met weinig tijd in de keuken als gevolg. Toch is het gelukt om een waanzinnig kerst spektakel op tafel te zetten. Dit recept kan iedereen maken!

De Glutenvrije Oh My Pie! muffinbakmix zorgt voor gemak, smaak én tijdwinst!

De bakmix zorgt voor gemak en tijdwinst. Heb je deze niet in huis? Gebruik dan een andere glutenvrije cakmix of gebruik dit glutenvrije biscuit recept x2 maar dan zonder de cacao én met de specerijen. Kun je niet tegen slagroom? Gebruik dan sojaslagroom of kokosslagroom, net zo lekker! Wil je de biscuittaart-de cakelagen- besmeren met een extra vulling? Ga dan voor salted caramel of een chocolademousse.

Heb je geen zin om de gingerbread cookies zelf te maken? Koop ze eventueel in de winkel! Zit je er klaar voor? Hier komt het recept!

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij

#Benodigdheden:

  • Springvorm 18 cm 2x
  • Mengkom
  • Spatel
  • Bakpapier
  • Mixer

Ingrediënten:

Voor 1 taart van 10 punten

  • 2x  Oh My Pie! muffin bakmix van Leev
  • 5 eieren
  • 300 ml plantaardige melk
  • 150 g appelmoes
  • 50 g gesmolten kokosolie
  • 1 el Pumpkinspice
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl Ceylon kaneel

Voor de frosting:

  • 300 g roomkaas (evt. lactosevrij)
  • 400 g (kokos- soja-) slagroom
  • 1tl vanille-extract
  • 100 g poedersuiker of Greensweet Icing

Voor de decoratie:

  • 5 gingerbread koekjes– gedoopt in pure chocolade
  • (kokos-, soja-) slagroom naar wens
  • 100 g frambozen

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed de springvormen met bakpapier en vet de randen in.
  2. Klop de eieren luchtig. Voeg al roerende de muffinmix toe en mix alles tot een glad beslag.
  3. Spatel vervolgens de appelmoes, plantaardige melk, gesmolten kokosolie en de specerijen door het beslag.
  4. Verdeel het beslag over de 2 springvormen en schuif deze de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 35 minuten. 
  5. De cakes zijn gaar wanneer de satéprikker er droog uitkomt wanneer je deze in de cake prikt. 
  6. Laat de gingerbread cakes afkoelen buiten de oven. Wanneer deze zijn afgekoeld kun je ze doorsnijden horizontaal. Ik maakte er 4 lagen van. 
  7. Ga ondertussen verder met het maken van een frosting. Klop de roomkaas los met de poedersuiker en het vanille-extract.
  8. Klop de (kokos-soja-)slagroom stijf met een mixer. Mix hier als laatste het roomkaasmengsel beetje bij beetje doorheen. 
  9. Zet de frosting zo’n 20 minuten in de koelkast zodat het op kan stijven. 
  10. Leg de onderste laag van de cake op een bord, bestrijk deze met de frosting, leg hier de volgende gingerbread cakelaag op, besmeer deze met de frosting ga zo door totdat je alle lagen hebt gehad. Strijk de bovenkant en de zijkanten af met een paletmes zodat er een strakke zijkant ontstaat.
  11. Decoreer de taart met toefjes slagroom (gebruik eventueel soja slagroom of kokosslagroom). Versier de taart met frambozen én om het helemaal af te maken kun je de taart afmaken met wat poedersuiker, gezeefd door een theezeef. Het lijkt nu net alsof het sneeuwt!

Ga je deze Gingerbread Kersttaart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Alternatieve titel

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.