Glutenvrije appelbeignets zonder frituurpan!

Glutenvrije appelbeignets zonder frituurpan
Bij de jaarwisseling horen natuurlijk oliebollen en appelbeignets! Aangezien ik dol op glutenvrije appelbeignets wil ik dolgraag mijn favoriete recept met jullie delen. Je hebt er geen frituurpan voor nodig, daardoor gaan ze ook prima door als ontbijt of gezond tussendoortje! Ze zijn de perfecte gezonde vervanger van de gefrituurde appelbeignets! Super fijn dat je dit recept ook zonder ei kan maken waardoor ze voor de liefhebbers ook plantaardig te maken zijn. Glutenvrij genieten voor iedereen!
LoadingRecept opslaan

Glutenvrije appelbeignets zonder frituurpan

Het is gewoon traditie en ik hou er zo van! Vooral de gezelligheid met vrienden en tot net iets voor 12 uur fanatiek spelletjes spelen waarna het vuurwerk losbarst. Heb jij dat ook? Van die mooie herinneringen aan de jaarwisseling? Glutenvrije oliebollen en appelbeignets kun je natuurlijk kopen, maar ik bak ze liever zelf. Dit keer zonder frituurpan.

Gezonde appelbeignets met een voedzaam karakter!

Je maakt ze in een handomdraai, deze glutenvrije appelbeignets. Ik gebruikte een combinatie van havermeel en plantaardige melk waardoor het beslag goed dik werd. Ideaal als beslagje! Ik zoette de appelbeignets met Erytrhitol van Greensweet Stevia. Dit is een natuurlijk zoetmiddel en ik gebruik het graag. Wil je liever kokosbloesemsuiker gebruiken, dan kan dat ook natuurlijk!

Zit je er klaar voor daar gaan we dan!

Glutenvrije appelbeignets zonder frituurpan

Glutenvrije appelbeignets zonder frituurpan!

4 from 2 votes
Recipe by Marike Course: Desserts, Glutenvrij ontbijt, Kerst, Oud en Nieuw, Pannenkoeken, TussendoortjesCuisine: Glutenvrij, Vegan, LactosevrijDifficulty: Makkelijk
Servings

6

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

5

minutes
Calories

45

kcal
Total time

15

minutes

Glutenvrije appelbeignets die je maakt zonder frituurpan. Gezonder én ook nog eens heel lekker!

ingrediënten

  • 1 Elstar appel

  • 40 g glutenvrij havermeel of rijstmeel + 1 extra voor het bestrooien van de appels

  • 100 ml (plantaardige) melk

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 el Ceylon kaneel

  • 1 el Erytrhitol of 1 el kokosbloesemsuiker

  • 1 el (plantaardige) boter om in te bakken

  • Poedersuiker om te bestrooien, ik gebruikte de Icing van Greensweet stevia

Zo maak je het!

  • Schil de appel, doorboor de appel met een appelboor en snijd de appel in ringen van 1/2 cm a 1 cm dik.
  • Wentel de appelringen door een lepel meel, hussel ze goed door elkaar. Ga ondertussen aan de slag met het maken van het beslag.
  • Roer de kaneel, het meel, zoetmiddel en de (plantaardige) melk door elkaar.
  • Verwarm de pan en doe wat boter of kokosolie in de pan. Zodra de pan heet genoeg is kun je de appelringen één voor één in het beslag dopen aan beide kanten. Bak de appelringen aan beide kanten goudbruin.
  • Leg ze vervolgens op het bakpapier. Snijd de binnenste rondjes deeg weg zodat er mooie appelbeignets ontstaan, hoeft natuurlijk niet maar dat maakt ze wel af. 😉
  • Het allerlekkerste zijn de gezonde glutenvrije appelbeignets wanneer je ze nog 10 minuten in de oven doet op 180 graden of nog 5 minuten bakt in de Airfryer op 160 graden.
    Serveer de glutenvrije Appelbeignets met wat (suikervrije) poedersuiker en geniet!

Notities

  • Tip! Wentel de glutenvrije appelbeignets door een lepel kaneelsuiker als ze net gebakken zijn. Dit wil je!

#ohmypie

Ga je deze gezonde appelbeignets maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije appelbeignets zonder frituurpan
16 reacties
  1. Hoi Marike,
    Hoe kan het dat mijn baksels altijd veel donkerder van kleur zijn dan die van jou?
    Maar ze zijn heerlijk, ipv appel heb ik een peer gebruikt en als extra heb ik een ei toegevoegd!

    1. Wat leuk om te lezen dat ze lekker waren! De kleur hangt vaak af van de temperatuur van de oven, de ingrediënten die je gebruikt of op welke manier je iets bakt. Iedere oven bakt namelijk anders, de ene heter dan de andere wat kan zorgen voor kleurverschil. In dit geval zou het kunnen komen door het extra ei.

      Liefs, Marike

  2. Ze zijn heerlijk! Het is wel even wat gepruts om het beslag goed op de appel te krijgen. En ze zijn donkerder dan die van jou, ik denk door de kokosbloesemsuiker.
    Er staat trouwens een foutje in het recept, het bakpoeder wordt nergens meer genoemd. Al was het niet moeilijk om te bedenken dat dat in het beslag moest.

    1. Hi Frederike,

      Wat leuk dat het gelukt is én dat ze lekker waren! Als het goed is klopt het recept, bakpoeder gaat bij de overige ingrediënten voor het beslag in de mengkom.
      Liefs,
      Marike

  3. Ik vond ze superlekker! Beetje geklooi met het beslag idd, maar eigenlijk ging het boven verwachting goed. Bedankt voor dit recept!!

    1. Hi Jessica,

      Wat leuk om te lezen. Wat tof dat het is gelukt en dat je hebt genoten! Het is inderdaad een beetje vogelen met het beslag. Een hete pan doet vaak wonderen om de beignets makkelijk te kunnen keren.

      Liefs, Marike

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

dit vind je misschien ook leuk