Bij de jaarwisseling horen natuurlijk oliebollen en appelbeignets! Aangezien ik dol op glutenvrije appelbeignets wil ik dolgraag mijn favoriete recept met jullie delen. Je hebt er geen frituurpan voor nodig, daardoor gaan ze ook prima door als ontbijt of gezond tussendoortje! Ze zijn de perfecte gezonde vervanger van de gefrituurde appelbeignets! Super fijn dat je dit recept ook zonder ei kan maken waardoor ze voor de liefhebbers ook plantaardig te maken zijn. Glutenvrij genieten voor iedereen!

Op 31 december is het gewoon traditie, ongegeneerd oliebollen en appelbeignets eten met m’n handen waarna mijn gezicht en kleren onder zitten met poedersuiker.

Het is gewoon traditie en ik hou er zo van! Vooral de gezelligheid met vrienden en tot net iets voor 12 uur fanatiek spelletjes spelen waarna het vuurwerk losbarst. Heb jij dat ook? Van die mooie herinneringen aan de jaarwisseling? Glutenvrije oliebollen en appelbeignets kun je natuurlijk kopen, maar ik bak ze liever zelf. Dit keer zonder frituurpan.

Warme appelbeignets met een voedzaam karakter!

Je maakt ze in een handomdraai, deze glutenvrije appelbeignets. Ik gebruikte een combinatie van kokosmeel en havermeel waardoor het beslag goed dik werd. Ideaal als beslagje! Ik zoette de appelbeignets met Erytrhitol van Greensweet Stevia. Dit is een natuurlijk zoetmiddel en ik gebruik het graag. Wil je liever ahornsiroop gebruiken, dan kan dat ook natuurlijk!

Met de code: Ohmypie ontvang je 20% korting op jouw bestelling via de site van Greensweet Stevia!

Zit je er klaar voor daar gaan we dan!

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

  • Bakpapier
  • Bakpan
  • Mengkom
  • Spatel

Ingrediënten:

Voor het beslag van 6 stuks

  • 1 Elstar appel
  • 40 g glutenvrij havermeel of rijstmeel
  • 20 g kokosmeel
  • 75 g kokosyoghurt of (lv) kwark
  • 50 a 75 ml bruiswater
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 el Ceylon kaneel
  • 1 el Erytrhitol of 1 el ahornsiroop
  • Snufje zeezout
  • Kokosolie om in te bakken
  • Poedersuiker om te bestrooien, ik gebruikte de Icing van Greensweet stevia

Baktip! Extra lekker met een vleugje vanille in het beslag! Bijvoorbeeld 1 tl vanille-extract

Aan de slag

  1. Schil de appel, doorboor de appel met een appelboor en snijd de appel in ringen van 1/2 cm a 1 cm dik.
  2. Bestrooi de appelringen met Ceylon kaneel. Ga ondertussen aan de slag met het maken van het beslag.
  3. Roer alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg de yoghurt/kwark, zoetmiddel en het bruiswater toe en spatel het beslag goed door elkaar. Is het beslag nog heel dik? Voeg dan wat extra bruiswater toe. Het moet zo dik zijn als cakebeslag. Blijf je klontjes zien? Maak het beslag dan egaal met een staafmixer. 
  4. Verwarm de pan met wat kokosolie op het vuur, zodra de pan heet genoeg is kun je de appelringen één voor één in het beslag dopen aan beide kanten. Bak de appelringen aan beide kanten goudbruin. Leg ze vervolgens op het bakpapier. Snijd de binnenste rondjes deeg weg zodat er mooie appelbeignets ontstaan, hoeft natuurlijk niet maar dat maakt ze wel af. 😉
  5. Het allerlekkerste zijn de gezonde glutenvrije appelbeignets wanneer je ze nog 10 minuten in de oven doet op 180 graden of nog 5 minuten bakt in de Airfryer op 160 graden.
  6. Serveer de glutenvrije Appelbeignets met wat (suikervrije) poedersuiker en geniet!

Ga je deze glutenvrije appelbeignets zonder frituupan maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Alternatieve titel
Alternatieve titel