Dadels met pindakaas en pure chocolade!

Sinds kort heb ik een verslaving, dadels gevuld met pindakaas met een swirl van pure chocolade. Medjoul dadels heb ik eigenlijk altijd in huis, deze zachte smeuïge dadels zijn echt onmisbaar in mijn keukenkastje. Ik gebruik ze vaak in baksels als zoetmiddel maar ze zijn ook zo gigantisch lekker wanneer je ze vult met pindakaas! Super fijn snackidee wanneer je weinig tijd hebt maar wel wat lekkers wil snacken zonder oven of gedoe. Glutenvrij, vegan én super eenvoudig om te maken!

De pindakaas van We’re Nuts About heeft mijn hart veroverd! Wat is deze pindakaas lekker! De pindakaas met Chili is mijn lievelings!  Je kan gerust kiezen voor jouw eigen favoriete pindakaas. Je zal zien, je bent meteen verkocht! Lees, maak, ontdek en geniet!

Ben je dol op pindakaas? Heb je deze te gekke pindakaastaart al gespot? Of deze pindakaasrepen?

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

  • Bakpapier
  • Pannetje
  • Schaaltje

Ingrediënten:

Voor 5 stuks

Aan de slag

  1. Smelt de chocolade au-bain-marie.
  2. Snijd de dadels over de lengte doormidden en haal de pit eruit. Vul ze met een theelepeltje pindakaas en ‘vouw’ de dadel weer dicht. Plaats de dadels op een velletje bakpapier.
  3. Doe de chocolade in een spuitzak of plastic zakje en knip een mini puntje van het zakje. Swirl de chocolade over de dadels.
  4. Laat de chocolade uitharden en bewaar in de koelkast. Geniet ervan met een glimlach!

Ga je deze dadels met pindakaas maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Alternatieve titel
Alternatieve titel

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.