Glutenvrij Notenbrood met pitten en zaden

Glutenvrij Noten en Zaden broodje
LoadingRecept opslaan

Glutenvrij brood maar dan net even anders. Combineer jouw favoriete zaden en noten met elkaar en je schuift in vijf minuten een goed gevulde bakvorm de oven in waar een ongelofelijk lekker broodje uitrolt. Stevig, smaakvol en door iedereen te maken. Je begrijpt wel dat ik hier nu graag mee ontbijt. Zo lekker met een gekookt eitje en wat avocado of tomaat.Terwijl ik schrijf krijg ik er spontaan weer trek in. Ideaal wanneer je geen gluten, tarwe of lactose mag eten en die eindeloze rijstwafels wel even zat bent. Hier komt het recept!

Notenbrood met zaden en pitten

Voor dit broodje ik gebruikte ik mijn favoriete notenmix, de Australian raw notenmix van De Notenshop. Het is een heerlijke notenmix van heerlijk bruine amandelen, walnoten, cashewnoten, gepelde pistachnoten en pecannoten. Echt een aanrader om in huis te hebben. In dit broodje komen de smaken van de noten en zaden super goed tot hun recht. De rozijnen geven een zoete twist en het vleugje zeezout haalt alle smaken op. Je kan er eventueel ook nog verse kruiden aan toevoegen. Dat is natuurlijk aan jou! Maak er een feest van en geniet!

Hartige Masterclass

Voor iedereen die dolgraag wil leren hoe je makkelijk én lekker glutenvrij kan leren bakken met hartige baksels en brood, dan is de Hartige Masterclass een ideale oplossing! Wil jij bij deze gweldige dag zijn? Boek dan snel jouw ticket!

Ondertussen staan er al heel wat broodrecepten op Oh My Pie! Heb je dit gistvrije brood al geprobeerd? Of dit hartige bloemkoolbrood? Of wat dacht je van het Ierse Sodabrood?

 

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Mengkom
 • Spatel
 • Cakevorm 21 cm

Ingrediënten:

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden onder en bovenwarmte. Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet deze goed in.
 2. Doe alle noten, pitten, zaden en rozijnen in een mengkom. Voeg het zout, olie en de eieren toe.
 3. Spatel alles goed door elkaar.
 4. Schenk het beslag in een cakeblik en schuif deze rakker de oven in voor een bruingskuurtje van zo’n 60 minuten.
 5. Laat het brood helemaal afkoelen buiten de oven. Snijd het brood aan en geniet!

Bewaartip! Je kan het brood prima bewaren voor zo ‘n 3 a 5 dagen. Invriezen is ook een optie. Vries de plakken per stuk in en geniet!

Ga je dit notenbroodje met pitten en zaden maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

24 reacties
  1. Wat n heerlijk brood. Nu al 2x gemaakt. I love it.
   Ik varieer soms met de inhoud. Granola oid.
   Zelfs al 1 kado gegeven 🙂

   1. Wanneer ik de ingredientenlijst volg en 20 sneetjes bereken kom ik per sneetje op de volgende voedingswaarde

    198 kcal,
    14,85 gr vet waarvan 2,34 verzadigd vet
    10,93 gr kh waarvan 1,83 gr suiker
    1,9 gr vezels
    7 gr eiwit

    1. Nog niet geprobeerd, maar het lijkt mij enorm makkelijk te maken en je hoeft er niet veel van te eten omdat het machtig is. En gluten en lactose vrij. Top

    1. Hi Tinie,

     Dankjewel voor het berichtje. Dat kan ik je niet vertellen, aangezien dit afhangt van de producten die je gebruikt. Ik zou de rozijnen sowieso weglaten dan zitten er bijna geen koolhydraten in.

     Lieve groet,
     Marike

    2. Ik heb de koolhydraten in het voedingswaarde lijstje gezet, ik heb diabetes type 1 dus ik reken sowieso altijd de koolhydraten uit

 1. Vandaag het notenbrood gemaakt, heerlijk! Ik heb een hartige variant gemaakt met Italiaanse kruiden (zonder rozijnen). Net het ‘kontje’ geproefd met roomboter en belegen kaas, verrukkelijk!!

 2. Ik zou dit graag in een ronde vorm met doorsnede van 20 cm willen bakken, zou dat ook kunnen?
  Hou ik dan dezelfde baktijd en graden aan?

 3. Tip: de Lidl verkoop apricot coconut mix bij de ontbijtspullen, ideaal alternatief voor de raw noten mix! En ei( witten) stollen bij 65 graden dus ik bak hem maar een half uurtje op 150 graden. Wordt het ook niet te donker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.