Een vanille cake met een bite van kakelverse stroopwafelstukjes. Afgetopt met toefjes slagroom én uiteraard stroopwafelstukjes! Oh My Pie! Deze cake is de allerlekkerste ooit! Nog niet eerder vertoond, hét recept voor een blikvanger waar mensen jaloers op zullen zijn! Zit je er klaar voor?! Glutenvrij, lactosevrij én een feest voor iedereen!

Ik wilde zo graag een lekkere vanille cake maken, de basis ontstond al snel en was zo lekker dat een te gekke topping niet mocht ontbreken. Je kan er uiteraard volop mee variëren dus leef je uit!

Verse stroopwafels van Stroopwafel Uniek

Het is alweer even geleden dat ik Niels en Mandy leerde kennen. In 2017 zijn zij begonnen met de productie en verkoop van glutenvrije en lactosevrije stroopwafels. De stroopwafels (ook wel siroopwafels genoemd) worden bereid op een ambachtelijke manier volgens een “uniek” recept. De stroopwafels zijn bedoeld voor mensen met de ziekte coeliakie, een glutenintolerantie en/of een lactose-intolerantie. Door de heerlijke lichte karamelsmaak en het gebruik van minder suiker is iedereen enthousiast over de stroopwafel, of ze nou allergisch zijn, of niet. Ik ben fan! Tijdens de Masterclass had ik een heerlijke taart gemaakt met deze stroopwafels, dat smaakte naar meer. Zie hier het resultaat!

Nu ben ik benieuwd naar jouw creatie! Ga jij ook voor de stroopwafel topping of toch liever iets anders vertel!

Alternatieve titel

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij

#Benodigdheden:

  • Springvorm 18 cm
  • Mengkom
  • Spatel
  • Spuitzak

Ingrediënten:

Voor de cake:

Voor de topping:

Aan de slag

  1. Bekleed de taartvorm met een bakpapier en vet de randen even goed in.
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  3. Doe het amandelmeel en de bakpoeder samen met eieren en amandelyoghurt.
  4. Verwarm de kokosolie en spatel deze samen met de honing of ahornsiroop, vanille, citroenrasp en zeezout door het beslag.
  5. Schenk het beslag in de springvorm en duw enkele stukjes stroopwafel in de cake.
  6. Schuif de springvorm de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 45 minuten.
  7. Laat de cake helemaal afkoelen. Garneer de cake met toefjes plantaardige slagroom en stukjes stroopwafel. Geniet!

Ga je deze glutenvrije stroopwafelcake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Alternatieve titel
Alternatieve titel