Grote glutenvrije chocolate chip cookies met een knapperige bite en zachte binnenkant. De perfecte koeken om te bakken wanneer je verlangt naar iets lekkers maar dan bedoel ik écht iets lekkers. Heerlijk met een kopje thee op de bank én zo’n koek als verwenmomentje. Met een crunchy bite én een ontdekkingsreis van stukjes chocolade en koek. Ik kan je zeggen, dit wil je! Melissa deelt vandaag haar favoriete recept met ons! Glutenvrij, lactosevrij én ongelofelijk lekker!

Glutenvrije chocolate chip cookies om bij weg te dromen!

Glutenvrije koeken die kruimelen en zo droog zijn dat je 3 glazen water nodig hebt om de kruimels weg te krijgen. Been there, done that. Sindsdien heb ik dit uit mijn leven verbannen en besloten dat ik enkel nog smaakvolle koeken wil eten. Deze glutenvrije Chocolate Chip Cookies zijn wellicht niet de gezondste, maar wél de lekkerste. Hiermee overtref je alle verwachtingen van de mensen om je heen die wellicht niet glutenvrij hoeven te eten. Koekjes waar je iedereen blij mee kan maken.

Door de bruine suiker om te ruilen door Greensweet Brown van Greensweet Stevia zorg je ervoor dat de koeken minder suiker bevatten. Dat is altijd fijn!

Ben je benieuwd naar Melissa en haar inspirerende recepten? Lees dan hier verder!

Recept

Wat heb je nodig?

  • Mengkom
  • Pannetje
  • Spatel

Ingrediënten:

Voor 10 a 12 koeken

  • 250 g boekweitmeel/ havermeel of 275 g amandelmeel
  • 150 g kokosolie (iets gesmolten) of roomboter
  • 1 ei
  • 25 g donker bruine suiker of Greensweet Brown
  • 80 g  witte suiker of Erythritol
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 60 g pure chocolade
  • 60 g melk chocolade
  • 60 g witte chocolade

Aan de slag!

  1. Snijd de boter of kokosolie in blokjes en hak de verschillende chocolade in stukjes.
  2. Kneed de boter/ kokosolie, het ei, de suiker, het bakpoeder en het snufje zout door elkaar tot een mooie deegbal. Voeg als laatste de chocolade stukjes toe.
  3. Dek je deeg af en zet voor een halfuurtje in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Maak 12 grote balletjes van het deeg en druk deze plat op de bakplaat.
  6. Bak de cookies ongeveer 15 minuten in de oven (hoe langer je ze bakt hoe krokanter ze zullen worden).
  7. Laat de cookies een paar minuten op de bakplaat, buiten de oven, afkoelen en laat ze daarna volledig uitharden op een rooster.
  8. De koeken blijven ongeveer 2 dagen lekker knapperig in een goed afgesloten trommel.

Bewaartip! Je kan ze ook invriezen. Als je ze dan weer wilt eten leg je ze bevroren in een koude oven, verwarm je de oven tot 180 graden en laat je ze daarna nog 2 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en ze zijn weer lekker vers. Dit werkt ook als ze zacht geworden zijn in de koektrommel. Gewoon de koeken in een koude oven doen, oven voorverwarmen en eruit halen als de oven warm is.