Glutenvrije roze koeken taart

Glutenvrije roze koeken taart
LoadingRecept opslaan

Vannacht droomde ik over roze koeken, je kan vast wel raden wat er vandaag over het aanrecht paradeerde! Inderdaad een mega grote roze koeken taart! Super leuk om iemand mee te verrassen of als traktatie na de geboorte van een kleine baby. 😉 Glutenvrij, lactosevrij én een feest voor iedereen!

Ook al staan er twee heerlijke recepten voor roze koeken op deze website, deze vegan roze koeken en de mini roze koeken. Toch kon ik het niet  laten om er een XXL variant van te maken. Een roze koeken taart waar je puntjes van kan snijden of gewoon zelf een vork in kan zetten, wil je het heel bont maken.

Deze glutenvrije roze koeken taart is dé droom van iedere vrouw!

De laatste tijd droom ik vaker over eten, dan wil ik het de volgende dag meteen maken. Lucky you, hierdoor komen er nog een aantal te gekke recepten aan waar al heel vaak naar gevraagd is. Deze roze koeken taart is de droom van iedere vrouw! Met een smeuïge cakelaag en een mierzoete maar toch frisse glazuurlaag. De poedersuiker heb ik vervangen door deze gezondere variant van Greensweet stevia. De poedersuiker is gemaakt uit zuivere Erythritol en zuivere stevia. Het smaakt exact hetzelfde als poedersuiker! Perfect als vervanger voor gewone poedersuiker!

Met de code: Ohmypie ontvang je 20% korting op jouw bestelling via de site van Greensweet Stevia!

Zit je er klaar voor? Daar gaan we dan! Stroop de mouwen maar op, zet de bakvorm maar klaar. Hier komt jouw nieuwe favoriet!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

  • Ik heb deze springvorm gebruikt dia 20 cm
  • Mengkom
  • Mixer
  • Spatel

Ingrediënten:

Voor één roze koeken taart

Voor de koek:

Voor het glazuur:

  • 200 g Icing poedersuiker – Greensweet Stevia of poedersuiker
  • 3 el frambozensap of bietensap- ik gebruikte hiervoor 50 g verse frambozen die ik uitdrukte in een zeef.
  • Optioneel: Pistachenoten-gehakt

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht of 170 graden onder en bovenwarmte. Bekleed de springvorm met het bakpapier.
  2. Doe de melen, bakpoeder en het zout in een mengkom. Spatel hier de overige ingrediënten (behalve de baking soda + citroensap) doorheen, totdat er een egaal beslag zichtbaar is.Gebruik evenuteel een mixer. Los de baking soda op met het citroensap in een bakje en spatel dit door het beslag.
  3. Verdeel het beslag over de bodem van de springvorm. Schuif de bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 20 minuten.
  4. Laat de koek afkoelen buiten de oven. Ga ondertussen aan de slag met het maken van het glazuur.
  5. Druk ondertussen de frambozen door een fijne zeef, zodat je alleen sap over zal houden. Meng dat beetje bij beetje met de poederisuiker Icing of poedersuiker tot een dik glazuur dat mooi roze is. Verdeel het glazuur over de afgekoelde koekbodem.
  6. Zet de roze koeken taart nog even in de koelkast zodat het galzuur uit kan harden. Garneer de taart eventueel met de pistachenoten.

Ga je deze glutenvrije roze koeken taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

17 reacties
  1. Beste Marike,
    Nogmaals dank voor de leuke workshop! Thuis hevig aan de bak geslagen en dat brengt mij op 2 vragen.Je gebruikt nooit sorghem of teff meel heeft dat een rede? En ik zie ook geen broodkruiden bij jou.Ik heb een boekje uit 2014 op de kop getikt met gezonde brood recepten en daarin geven ze natuurlijk pitten en zaden op maar ook rozenbottelpoeder,druivenpit meel,profiber en voortspruiten op.
    Maakt het wel erg lekker.
    Ken jij dat?
    Hartelijke groet
    Ellen

    1. Hi Ellen,

      Dankjewel voor de super leuke reactie! Zelf bak ik regelmatig met Teffmeel, omdat deze meelsoort vrij specifiek is wil ik deze eerst uitwerken met leuke recepten tijdens de Hartige Masterclass, vervolgens komen er ook recepten mee online. Voor brood gebruik ik vaak xanthaangom en/of Psylliumvezels om het brood lekker te maken. Druivenpitmeel kan ook zeker! Is ook echt een aanrader, gewoon 1/4 of 1//5 van de hoeveelheid meel.

      Dank voor de tips!

      Liefs,
      Marike

  2. Ik heb afgelopen weekend deze geweldige taart gemaakt.
    Speciaal voor een goede vriend die erg allergisch is voor gluten.
    Het glazuur erover is niet eens gelukt, hij was al helemaal op toen hij 10 minuten uit de oven was.
    Bedankt voor het geweldige recept!!

  3. Ik heb deze taart vandaag gemaakt. Hij is erg lekker en ook goed gelukt. Nu moet ik wel zeggen dat ik niet alles in huis had en bovendien een vegan versie wilde maken. Maar ik denk niet dat ie daardoor heel anders is geworden. Ik heb de eieren vervangen door geweld chiazaad en wat baksoda. Appelmoes had ik niet en in plaats van rijstmeel heb ik havermeel gebruikt. Door het glazuur zit bietensap. Maar al met al een erg leuk en origineel recept!

    1. Hi Anna, wat heerlijk om te lezen! Fijn dat je hebt genoten en wat goed dat je chiazaad hebt ingezet en wat extra baking soda om de cake meer lucht te geven. Vast een tip voor de mensen die deze willen bakken zonder eieren. 🙂

      Liefs,
      Marike

  4. Ik heb deze taart vandaag gemaakt. Hij is erg lekker en ook goed gelukt. Nu moet ik wel zeggen dat ik niet alles in huis had en bovendien een vegan versie wilde maken. Maar ik denk niet dat ie daardoor heel anders is geworden. Ik heb de eieren vervangen door geweld chiazaad en wat baksoda. Appelmoes had ik niet en in plaats van rijstmeel heb ik havermeel gebruikt. Door het glazuur zit bietensap. Maar al met al een erg leuk en origineel recept!

  5. Ik wil heel graag deze taart gaan bakken maar geen echte suiker gebruiken. Kun je de suiker vervangen door kokosbloesem suiker of een stroop soort?

  6. Kan ik deze taart ook in cupcake vormpjes maken? Misschien dan iets minder lang/hoog in de oven? Dan kan ik ze uitdelen met mijn verjaardag 🙂

  7. Heb er net twee gemaakt, maar allebei zijn ze zo plat als een koek. Heb alles gedaan zoals in het recept. Wat zou ik verkeerd hebben gedaan?

    1. Hi Marleen,

      Jeetje wat vervelend. Je krijgt het beste resultaat met baking soda ipv bakpoeder. Voeg dit als laatste toe met wat citroensap en bak de koek af.

      Liefs,
      Marike

  8. Hallo

    Ik heb deze cake ook net gebakken precies volgens de beschrijving en die is ook niet gerezen.
    Hoop dat die toch nog zal smaken want hij ruikt wel heel lekker.

    1. Wat een heerlijke taart is dit zeg! Ik bakte de taart voor mijn vriendin die een glutenvrij dieet heeft en ook zij was héél enthousiast!
      De taart was wel iets minder hoog dan jouw variant, maar evengoed luchtig en smeuïg.
      Ik had het rijstmeel vervangen voor havermeel, zoals iemand anders uit je reacties hierboven. Dat was dus een succes.
      Echt een mega lekkere taart!

      1. Ik had de taart gemaakt voor de verjaardag van mijn zoon van 6 en hij vond hem zo lekker dat hij hem op zijn partijtje ook wilde!
        Ik heb de rijstmeel vervangen voor havermeel en hij was heerlijk!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.