Met de lente in het vooruitzicht zijn deze vrolijke ontbijt cupcakes écht een aanrader om eens te proberen. De ingrediënten heb je vast in huis en je maakt ze in een handomdraai. Nu we tijdens de verhuizing weinig tijd hebben om te bakken of te koken maak ik maar al te graag deze eenvoudige glutenvrije ontbijt cupcakes. Mirel is de powervrouw die voor jullie dit fijne recept op papier heeft gezet! Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers plantaardig te maken!

Je kent het wel, je hebt zin in iets lekkers. Iets anders dan je normaal eet of maakt, maar je hebt weinig zin om je te verdiepen in een recept waarvan je niet zeker bent of het gaat lukken of waarvan je de ingrediënten niet in huis hebt. Speciaal voor jou dit easy peasy recept waar je volop mee kan variëren!

Ben je niet zo dol op kokosyoghurt? Vul jouw cups dan eens met een laagje lemoncurd en vers fruit of wat dacht je van een romige chocolade vulling?

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

  • Mengkom
  • Spatel
  • 4 muffinvormpjes, siliconen of stevige vormpjes.

Ingrediënten:

Voor 4 stuks

Voor de cups:

  • 1 banaan of 100 g appelmoes
  • 1 ei of 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 1 el water
  • 80 gram havermout
  • 1 tl Love Peace & Granola ( of speculaaskruiden)
  • 2 el kokosrasp
  • 2 el agavesiroop

Voor de vulling:

  • 4 grote el kokosyoghurt
  • 125 g bevroren mango of ander fruit naar keuze

Garnering:

  • Vers fruit naar keuze
  • Optioneel: wil je er een feest van maken? Top de taartjes dan af met een toef (plantaardige) slagroom.

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Prak de banaan fijn met een vork en voeg de rest van de ingrediënten toe.
  3. Duw het mengsel in de muffinvormpjes en vorm een bakje.
  4. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Laat even afkoelen op een rek en vul met kwark en fruit naar keuze.
  6. Mijn vulling bestaat uit 4 grote eetlepels kokoskwark die ik in de blender heb gedaan met een half doosje bevroren mango.
  7. De bodem blijft een beetje zacht door de banaan. Wil je graag iets meer “crunch” laat de banaan dan weg en voeg iets meer havermout toe en evt. 1 el agavesiroop extra.

Laat je inspireren door Mirel en bekijk haar website eens!

Ga je deze glutenvrije ontbijttaartjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

 

Alternatieve titel
Alternatieve titel