De glutenvrije roze koeken taart staat amper op mijn website of er staat alweer een smaakvol zusje van het recept in mijn koelkast! Dat de kleur roze momenteel in mijn keuken favoriet is, blijkt wel uit dit recept. Ik maakte een overheerlijke glutenvrije roze koeken taart maar dit keer met een roze chocolade on top. De cake is nóg smeuïger en de topping kan niet mislukken. De krokante bite van de chocolade geeft de cake net dat beetje extra, waardoor je koninklijk geniet van zo’n puntje pie! Glutenvrij én een feest voor iedereen!

De taart waar heel wat meisjes harten sneller van gaan kloppen!

Ik liep al een tijdje rond met het idee om een taart te maken met veel roze. Eéntje die kinderen ook lekker zullen vinden en waar je stiekem van droomt als (glutenvrij) meisje. Het werd een eenvoudige taart, een smeuïge, frisse én smaakvolle cakebodem afgetopt met fruitige roze chocolade! Nu ik alweer 26 weken zwanger ben, zijn het wellicht de hormonen die mij aansturen tot dit soort craties tussendoor. Jullie kunnen ervan profiteren. 😉 Ik denk dat deze taart ook prima geschikt is al geboorte tratatie! Makkelijk om te maken en eenvoudig te bewaren. Je kan de taart zelfs invriezen!

Zit je er klaar voor? HIer komt het recept! 

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij

#Benodigdheden:

Ingrediënten:

Voor één roze koeken taart met roze chocolade:

  • 100 g amandelmeel
  • 70 g rijstmeel of glutenvrij havermeel
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 90 g ahornsiroop
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 eitjes of 2 el chiazaad geweekt in 10 el warm water
  • 35 g kokosolie, gesmolten
  • 40 ml amandelmelk
  • 1/2 tl baking soda + sap van 1/2 citroen
  • 1 tl rasp van 1 citroen
     

Voor de topping:

OF.. kies ervoor om de topping te gebruiken van DEZE glutenvrije roze koeken taart

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  2. Zeef de melen, bakpoeder en het snufje zout in een mengkom.
  3. Spatel in een andere mengkom de eieren, gesmolten kokosolie, amandelmelk. vanille en de ahornsiroop door elkaar. Voeg de citroenrasp toe.
  4. Voeg de droge ingrediënten al roerende toe aan de natte ingrediënten. Spatel dit goedje goed door elkaar zodat er een egaal beslag ontstaat. Los de baking soda op in een kommetje met het citroensap en voeg dit toe aan het beslag.
  5. Schenk het beslag in de bakvorm en schuif jouw bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 25 minuten. Laat de koek afkoelen buiten de oven.
  6. Wanneer jouw koek helemaal is afgekoeld kun je aan de slag gaan met het maken van jouw topping.
  7. Verwarm de Ruby chocolade au bain-Marie en voeg de kokosolie toe. Blijf goed roeren.
  8. Verdeel de chocolade over de koek en top deze af met grof gehakte pistachenoten.
  9. Plaats jouw glutenvrije roze koeken taart met roze chocolade in de koelkast zodat de chocolade uit kan harden.
  10. Serveer de taart met een glimlach en geniet!

Ga je deze glutenvrije roze koeken taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Alternatieve titel
Alternatieve titel
blank